A. B. | 12. 3. 2022, 19:01

Ta država je parom ponudila zajeten kupček denarja, če se odločijo za poroko

Sanjska poroka.

Profimedia

Sanjska poroka je lahko na pobudo Italije zdaj dostopnejša tudi za vas. 

Kampanjo, ki jo je vzpostavila dežela v osrednji Italiji, Lacij, kamor sodi tudi glavno mesto Rim, parom ponuja sanjsko poroko. Kampanja Nel Lazio Con Amore (V Laciju z ljubeznijo), bo mladoporočencem, ki se bodo poročili letos, namenila 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev, poroča CNN.

Za posamezno poroko je ponujenih 2000 evrov, v kar je zajeto tako načrtovanje poroke, kot tudi nakup oblek, prstanov in rož, ličenje ter fotografiranje ali celo najem prostora. Do 700 evrov pa bodo pari lahko porabili tudi za medene tedne.

Lacij poleg večnega Rima ponuja številne druge slikovite poročne destinacije, piše CNN. Ob jezeru Bracciano severno od Rima sta se poročila Tom Cruise in Katie Holmes, še nekoliko severneje pa je bolj znano jezero Bolsena. Za vse, ki si želijo poroke v fotogenični vasici, je pravšnja Civita di Bagnoregio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BORGHI | borghiritrovati (@borghiritrovati)

In pod kakšnimi pogoji? Edina večja omejitev je ta, da morajo za denar najeti podjetja iz Lacija.

Po mnenju CNN tudi drobni tisk ne omejuje načrtov pri izvedbi poroke. Vsa plačila morajo biti opravljena med 14. decembrom 2021 in 31. januarjem 2023, parom pa je ponujena možnost povrnjenih stroškov v višini 2000 evrov. 

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO