17. 5. 2024, 10:41 | Vir: STA

Murskosoboški tožilki izrekli ukrep prenehanja funkcije, to je bil razlog

Profimedia

Proti njej je bilo uvedenih več disciplinskih postopkov. 

Tožilki na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti Anici Šoštarič je disciplinsko sodišče vrhovnega državnega tožilstva odvzelo tožilsko funkcijo, poroča murskosoboški Vestnik. Odločitev je posledica več disciplinskih postopkov, v katerih je bila Šoštarič obravnavana. Na odločitev se je sicer po pisanju Vestnika že pritožila.

Ukrep prenehanja funkcije državne tožilke je disciplinsko sodišče izreklo, ker je bilo zadnja leta proti njej uvedenih več disciplinskih postopkov. Leta 2019 je tako dobila opomin zaradi vožnje pod vplivom alkohola, sledilo pa je še nekaj postopkov, ki jih je je disciplinsko sodišče združilo v enoten postopek.

Profimedia

Šlo naj bi za več primerov vožnje pod vplivom alkohola. Leta 2021 naj bi tožilka pod vplivom alkohola povzročila tudi prometno nesrečo in zapustila kraj nesreče, so poročali mediji.

Predsednik disciplinskega sodišča prve stopnje pri vrhovnem državnem tožilstvu Darko Simonič je, kot piše Vestnik, povedal, da je disciplinski postopek lahko tajen in so informacije o postopku zaščitene in nedostopne javnosti ter se ne morejo razkrivati. Namen te tajnosti pa ni skrivanje informacij, ampak zagotavljanje poštenega postopka in ohranjanje zaupnosti podatkov. Javnost bo obveščena, ko bo postopek pravnomočno zaključen, je za Vestnik še povedal Simonič.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO