N. V. | 4. 7. 2023, 18:16

Spet bo zaživela legendarna mariborska gostilna Pri treh ribnikih: novi najemnik obljublja številne novosti

Facebook/Gostilna pri treh ribnikih

Najstarejša gostilna v Mariboru je že leto in pol zaprta. Zdaj bodo jo končno spet odprli.

Najstarejša gostilna v Mariboru Pri treh ribnikih je že leto in pol zaprta. Po dveh neuspešno izvedenih javnih razpisih se je na tretjega prijavil priznani vinski svetovalec, ki obljublja, da bo znano gostilno postavil na višjo raven. 

Kdo je nov najemnik?

Gostilno bo za štiri mesece začasno najel Dušan Kelbič, priznani vinski svetovalec, ki ima v vajetih tudi vinoteko v Vodnem stolpu na Lentu.

"Čutimo dolžnost, da poskusimo tudi v mestnem parku, da oživimo vsaj del našega starega Klička (neuradno ime gostilne, op.p.)," je Kelbič pojasnil svojo odločitev za Radio Maribor.

Facebook/Gostilna pri treh ribnikih

Iz javnega razpisa je razvidno, da bo gostinsko dejavnost izvajal šest dni tedensko, cena najema najstarejše gostilne v Mariboru pa znaša 800 evrov. Čeprav je podpisal začasno pogodbo za najem, pa pravi, da ne izključuje dolgoročnega najema gostilne.

Pod njegovim okriljem naj bi se priljubljena gostilna predvidoma odprla že čez dva tedna, zaživela naj bi najkasneje do 20. julija. 

Obljublja novosti

Kelbič gostom obljublja, da jih pod njegovim vostvom v gostilni Pri treh ribnikih čakajo vrhunska vina lokalnih ponudnikov kot tudi dodatna ponudba: "Kar se tiče pijače, bomo ponujali vina naših lokalnih proizvajalcev, štajerskih vinarjev. Ponujali bomo tudi sladice tukajšnjih ponudnikov, računam na sodelovanje s Hišo kruha. Čez poletje bi se radi povezali tudi z lokalnimi sladoledarji. Ob tem bomo gostom ob kozarcu vina lahko ponudili tudi prigrizke."

Gostilna je dolgo bila prazna

Spomnimo, gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine kupile junija 2020 od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe, ki jo je imel s termami sicer sklenjeno do junija letos. Gostilna je bila tako leto in pol zaprta.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO