L. PA. | 14. 12. 2023, 12:02

Slovita Rdeča puščica na slovenskih tirih: bomo končno spet dobili direkten vlak do Italije?

Profimedia

Pot z vlakom do Milana bi trajala slabih sedem ur.

Če se radi vozite z vlakom, a vas počasni vlaki Slovenskih železnic spravljajo ob pamet, imamo dobro novico za vas. Vse kaže, da se s prihodnjim letom obeta neposredna železniška povezava Italije in Slovenije, ki ne obstaja vse od leta 2008, in to s slovitim italijanskim hitrim vlakom Frecciarossa (Rdeča puščica), ki spada pod okrilje italijanske železniške družbe Trenitalia.

Če se bodo testne vožnje izkazale za uspešne, naj bi železniško povezavo Ljubljane in Milana vzpostavili aprila prihodnje leto.

Če se bodo testne vožnje izkazale za uspešne, naj bi železniško povezavo Ljubljane in Milana vzpostavili aprila prihodnje leto.

Profimedia

Vlak naj bi vozil med Milanom in Ljubljano s postojankami v Brescii, Veroni, Peschieri del Garda, Vicenzi, Padovi, Mestrah, Portogruaru, pri tržaškem letališču, v Tržiču (Monfalconu), Trstu, na Opčinah, v Divači in Postojni, poroča Siol.

Pot bi trajala slabih sedem ur, saj bi hitri vlak z osrednje železniške postaje v Milanu odpeljal ob 15.15, v Ljubljano pa prispel ob 22.09. V obratni smeri bi iz Ljubljane odpeljal ob 6.55, v Milano pa prispel ob 13.45.

Morda vas zanima tudi:

Po poročanju medija Euronews so ta teden z omenjenim vlakom že testirali traso med Benetkami in Ljubljano, če se bodo testne vožnje izkazale za uspešne, pa naj bi železniško povezavo Ljubljane in Milana vzpostavili aprila prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO