L. PA. | 13. 5. 2024, 17:00

Novo gradbišče v Ljubljani: na tem mestu bo do leta 2026 zraslo 170 novih stanovanj

Prva hiša

Cene za kvadratni meter se bodo gibale med 4.000 in 5.500 evri.

Gradbišč po Ljubljani, na katerih bodo nastale nove stanovanjske soseske, trenutno kar mrgoli. Eno od njih je na Jurčkovi cesti v Ljubljani, kjer je družba Prva hiša začela gradnjo Jurčkovega naselja s 170 stanovanji, poroča Forbes Slovenija.

Razporejena bodo v osem blokov s po tremi nadstropji, imela bodo terase z visečimi vrtovi, cene za kvadratni meter pa se bodo gibale med 4.000 in 5.500 evri, odvisno od lege stanovanja in površine bivalnega dela in terase.

Podjetje Prva hiša je pred nekaj leti na Rudniku že zgradilo sosesko Jurčkova 96, eden njihovih večjih projektov pa je tudi soseska Tacenski dvori v Ljubljani, kjer je 316 stanovanj.

Stanovanja bodo razporejena v osem blokov s po tremi nadstropji.

Stanovanja bodo razporejena v osem blokov s po tremi nadstropji.

Prva hiša

Prodaja stekla konec januarja, vseljiva bodo leta 2026

Na gradbišču so za zdaj končali izvedbo betonskih pilotov in začeli konstrukcijska dela, še piše Forbes Slovenija. Na spletni strani je zapisano, da bodo stanovanja vseljiva na začetku leta 2026. Prodaja je stekla konec januarja, za zdaj je prodanih 55 stanovanj.

Kupci največ povprašujejo po dvosobnih stanovanjih, ki imajo 40 kvadratnih metrov in so v večini že prodana.

"Takšnih stanovanj ni bilo veliko, saj izkušnje kažejo, da kupci ta stanovanja kupujejo z namenom oddaje, torej kot investicijo," je za Forbes Slovenija povedal direktor Prve hiše Frano Toš. "Največ je tako trisobnih stanovanj, nekaj pa je tudi štiri- in večsobnih z večjimi terasami."

Morda vas zanima tudi:

Projekt, vreden 70 milijonov evrov

Približno 70 kvadratnih metrov veliko trosobno stanovanje z od 12 do 30 kvadratnimi metri veliko teraso in parkirnim prostorom stane med 400.000 in 470.000 evri, cene pa so se od začetka gradnje že nekajkrat zvišale in so bodo verjetno tudi v prihodnje.

Celoten projekt naj bi bil sicer vreden 70 milijonov evrov, 70 milijonov pa pričakujejo tudi od prodaje stanovanj.

Cene stanovanj se razlikujejo glede na lego, površino ...

Cene stanovanj se razlikujejo glede na lego, površino ...

Prva hiša

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO