T. R. K. | 30. 4. 2024, 12:01

Šestletni deček z avtizmom, ki je pred dnevi izginil neznano kam: iskanje se je končalo, takšen je razlog

Fant v gozdu (slika je simbolična).

Profimedia

Končalo se je iskanje 6-letnega dečka z avtizmom.

Aktivno iskanje šestletnega dečka z avtizmom, ki je pred tednom dni zapustil svoj dom na severu Nemčije, bo danes prekinjeno, je sporočila policija. Včeraj zvečer je tako tiskovni predstavnik policije dejal, da od danes ne bodo več na terenu, čeprav se bo skupina preiskovalcev še naprej ukvarjala s primerom. Dečka sicer še niso našli.

Na stotine reševalnih služb in prostovoljcev je sicer že od 22. aprila iskalo dečka z imenom Arian in prečesavalo gozdnato območje v velikosti 5300 hektarjev v bližini mesta Bremervörde, zahodno od Hamburga.

Vsak dan je sodelovalo približno 800 ljudi, vključno s številnimi strokovnimi ekipami s psi, konji, helikopterji, droni, čolni in potapljaško opremo. "Želeli smo storiti vse, kar je v človeških močeh, da bi našli Ariana," je dejal tiskovni predstavnik policije, poroča DPA.

Samo v nedeljo je otroka iskalo 1200 ljudi, ljudje pa so "obrnili vsak kamen, da bi našli dečka," je dejal. "V iskanje smo vložili vse," je še dodal.

Deček izginil že prejšnji teden

Iskalne ekipe so predvidevale, da se avtistični deček ne bo odzval, če ga kdo pokliče ali nagovori in posledično so njegovo pozornost zaman poskušali pritegniti z ognjemetom, baloni, sladkarijami, zvočniki. 

Šestletnik je že prejšnji teden v ponedeljek zvečer izginil od doma. Policija domneva, da je pobegnil sam. Ariana je posnela nadzorna kamera, na posnetku je videti, kako je po odhodu iz hiše staršev tekel proti sosednjemu gozdu. Ko je oče ugotovil, da otroka ni več doma, je o tem takoj obvestil policijo. Zaradi nizkih nočnih temperatur v zadnjih dneh je iskanje postalo tekma s časom, je še izpostavila policija.