T. R. K. | 2. 5. 2024, 19:50

6-letni deček umrl: pojavil se je posnetek, na katerem je vidno, kaj je z njim počel oče

Slika je simbolična.

Profimedia

V javnosti je zaokrožil pretresljiv posnetek, kjer je videno, kako oče po večkratnem padcu sina še vedno sili v tek po tekalni stezi. Deček je nekaj dni po dogodku umrl. 

Pojavil se je pretresljiv posnetek 31-letnega očeta Christopherja Gregorja iz New Jerseyja, na katerem je videno, kako svojega sina sili v tek po tekalni stezi, ker naj bi bil "predebel". To se je zgodilo le nekaj dni preden je deček po več letih zlorab s strani očeta umrl.

Posnetek, ki je bil posnet v fitnes centru Atlantic Heights v Barnegatu, je bil prvič prikazan med sojenjem, ki se je začelo v torek na vrhovnem sodišču v Ocean Cityju

Mati fanta, Bre Micciolo, ki si je z Gregorjem delila skrbništvo nad sinom, naj bi dečkove poškodbe nekaj dni po posnetem dogodku videla in jih prijavila delavcu oddelka za socialno varstvo v New Yerseyju. Coreya je tudi odpeljala k zdravniku in tam je deček povedal, da ga je oče prisilil da teče, ker naj bi bil "predebel".

2. aprila naj bi se nato deček zbudil in bil nezmožen razločno govoriti, bilo mu je tudi slabo. Odpeljali so ga v bolnišnico, šestletnik pa je med računalniško tomografijo doživel napad. Zdravstveno osebje mu je obupano poskušalo rešiti življenje, vendar je deček kljub temu umrl. Naknadno je obdukcija pokazala, da je deček umrl zaradi udarca s topim predmetom, sepse in vnetih jeter. Oče naj bi dečka sicer že več let zlorabljal. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu