R. K. | 10. 2. 2023, 20:25 | Vir: Sportklub

Slovenka v Turčiji, ki jo je grozljiv potres ujel v dvigalu: "Vsi se bojijo, da bi se potres ponovil"

Profimedia/Instagram/Eva Mori/fotomontaža

Ena najboljših slovenskih odbojkaric, ki si kruh služi v Ankari, je skozi lastne oči opisala apokaliptične razmere, ki so prizadele Turčijo.

Odbojkarica Eva Pavlović Mori, ki jo je športna pot popeljala v Ankaro, je spregovorila o grozljivih razmerah v Turčiji, kjer je bila tudi v času, ko sta državo zajela dva rušilna potresa, ki sta povzročila katastrofo

"Tisti, ki niso v Turčiji, se ne zavedajo, kako hudo je. Vsi smo z mislimi pri najbolj prizadetih mestih, od katerih ni ostalo praktično nič. Tukaj v Ankari ne vidiš več avtov na cesti, vsi le pomagajo v zbirnih centrih, da bi lahko pristojne službe na jug čim hitreje pripeljale hrano, tople obleke, zdravila in prenosne baterije," je grozljive razmere opisala za slovenski Sportklub.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Pavlović (@evamori1)

"Po televizijah ves dan spremljamo le novice o potresu in pogrešanih, ki jih svojci po najrazličnejših kanalih obupano iščejo. Grozno," je dodala.

Potresni sunek jo je presenetil v dvigalu

Kot je dejala, prvega potresa ni čutila, je pa precejšnjo dramo v notranjosti Turčije povzročil drugi potresni sunek, ki je bil močnejši. Razkrila je, da je se je najprej nenavadno vedla njena mačka, zato je njena soigralka dobila občutek, da nekaj ni v redu. Iz njenega stanovanja, ki je v desetem nadstropju, sta se z dvigalom odpravili v drugo. "Ravno med vožnjo z dvigalom seje začelo močno tresti, zato sva le stiskali zobe in čakali, da čim hitreje izstopiva," je opisala.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Pavlović (@evamori1)

Po njenih besedah trenutno v Turčiji ni prijetno biti, vsa država živi v strahu, vsi se bojijo, da bi se potres ponovil. "Ni dober občutek. Tujci, ki smo v Turčiji, se večinoma držimo skupaj. Ni dober občutek, če si sam. Vsi se večkrat spogledamo. Strah nas je," je razkrila 26-letnica.

V strahu pričakujejo nov potres

Dodala je, da se je življenje tam ustavilo, trgovine so izpraznjene, hkrati pa je po televiziji zaokrožila informacija, da v centru Turčije v naslednjih dneh pričakujejo potres.

Profimedia

"Neverjetno, zdaj niti ne vemo, ali naj spim v avtu ali naj grem domov. Ne vem, tudi na letališčih je cel kolaps, težave z leti so nenormalne. Za zdaj nam ne preostane drugega, kot da imamo pri vratih pripravljeno manjšo potovalko in bundo. Za vsak primer, upam pa, da se bo vse dobro izteklo," je Pavlović Morijeva še povedala za Sportklub.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO