R.S. | 14. 5. 2024, 14:36

Smučarska zvezdnica se je znašla v resnih težavah: več kot leto dni ne bo smela nastopati

Profimedia

Naredila je napako, za katero bo hudo plačala. 

Breezy Johnson, ameriška smučarka, ki nastopa v smuku in super-G-ju, je naredila napako, zaradi katere je dobila 14-mesečno prepoved nastopanja. 28-letnica kar trikrat v času enega leta ameriški protidopinški agenciji ni sporočila svoje lokacije, kjer bi ji lahko vzeli vzorce. Lokacije ni sporočila 29. oktobra 2022, 13. junija 2023 ter 10. oktobra 2023, poroča AP. Trije neoddani podatki o lokaciji v obdobju 12 mesecev pa kršijo pravila protidopinških protokolov. 

Kdaj bo začela tekmovati?

Američanka je zaradi prepovedi že izpustila celotno preteklo sezono. Na tekme se bo lahko vrnila 10. decembra. To pomeni, da bo lahko nastopila na večini smukaških tekem. Kazen je Johnsova sprejela, obenem pa je poudarila, da nikoli ni jemala prepovedanih poživil. 

Profimedia

Ameriška smukačica je sedemkrat stopila na zmagovalni oder. Vrhunec kariere je dosegla v letih 2020 in 2021, ko je na tekmah svetovnega pokala v smuku dosegla tri druga mesta in štiri tretja mesta. Olimpijske igre v Pekingu leta 2022 je morala izpustiti, saj si je tri tedne pred začetkom iger poškodovala koleno. 

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO