Š. T. | 17. 2. 2023, 13:02

Tadej Pogačar na cesti ruši vse pred sabo, na spletu pa zbira všečke s šaljivo fotografijo (FOTO)

Profimedia

Vodilni tekmovalec na lestvici svetovne kolesarske zveze (UCI) je izvrstno začel letošnjo sezono.

Slovenski šampion Tadej Pogačar niza zmago za zmago. Bil je zmagovalec enodnevne dirke Jaen Paraiso v Španiji na uvodu sezone, a tudi v nadaljevanju mu gre vse po načrtih.

Trenutno je v boju za skupno zmago tudi na dirki po Andaluziji. Petdnevna dirka bo končana v nedeljo, toda kolesar iz Klanca pri Komendi je zmagal na prvih dveh etapah in vodi v skupnem seštevku. 

"Potovanje je pomembnejše od cilja ..." je njegov komentar pri spodnji fotografiji, nato pa je v dodatku še pripisal: "Pri nastajanju te objave ni bila poškodovana nobena koza. (nasmeh)"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Njegova simpatična objava je požela veliko navdušenja, saj jo je v 18 urah všečkalo že več kot 55.000 uporabnikov. Kolesar moštva UAE Team Emirates je videti povsem odporen proti pritiskom, saj je vedno videti zelo sproščen. Tako tudi ni presenetljivo, da občasno objavi kakšno zelo sproščeno fotografijo na Instagramu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

O tem, da je kljub uspehom in zmagam še vedno zelo "prizemljen", pa nazorno kaže tudi spodnja objava. Kakovost velikih šampionov je, da tudi v obdobju, ko so izjemno uspešni in serijsko zmagujejo, ostajata njihova osredotočenost in zavedanje, da ni vse v denarju in pokalih, temveč da so pomembne tudi druge kakovosti.

"Moj čevelj je na moji glavi, vendar so moje noge še vedno na tleh na srečo ..." je zapisal v tej objavi.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO