J. B. | 21. 9. 2022, 19:59

Prestop desetletja: Iličić tik pred vrnitvijo nazaj v slovensko ligo!

Profimedia

Se bo eden naših najboljših nogometašev vseh časov, ki je še vedno tarča številnih evropskih klubov, senzacionalno vrnil nazaj domov?

Da bi bila to v tem trenutku najboljša možna reklama za slovenski nogomet, ni nikakršnega dvoma. To bi bil prestop, ki bi močno odmeval tudi na tujem. Za slovensko ligo bi bil to tudi prestop desetletja. In bržčas največji posel slovenskega kluba v vsej zgodovini brcanja nogometa pri nas. Navsezadnje govorimo o nogometašu, ki je odigral 79 tekem za slovensko reprezentanco. O nogometašu, ki je v elitni italijanski serie A zbral neverjetnih 339 nastopov, na katerih je v statistiko vpisal 96 golov in 66 podaj. Govorimo o … Josipu Iličiću!

In če gre verjeti poročanju nekaterih slovenskih športnih medijev, potem je 34-letnik tik pred tem, da se dejansko vrne nazaj domov. Nazaj v - Maribor! Gorenjec je za Maribor že igral, in sicer poleti 2010, ko si je v nekaj tednih z imenitnimi predstavami v vijoličastem dresu priigral prestop v Palermo. Vse ostalo je zgodovina … Fant, ki je zaradi bridke izkušnje pri Interblocku skoraj končal kariero, je postal eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov.

Tudi po informacijah Metropolitana je v zadnjih dneh dogajanje na relaciji NK Maribor-Josip Iličić res pestro. A daleč od tega, da je dogovor že sklenjen. Naj bi pa nogometaš izrazil željo po vrnitvi v Ljudski vrt, kar je tako ali tako najpomembneje. Ali so vijoličasti sposobni posel izpeljati do konca, pa bo tako ali tako znano že v kratkem.

"Ne vem, od kod so prišle te informacije. Za zdaj se ne dogaja nič konkretnega," je bil športni direktor Maribora Marko Šuler ne glede na vse glasnejša namigovanja poskušal umiriti strasti. Sportklub je za rokav pocukal tudi nogometaševega agenta Amirja Ružnića, ki je poudaril: "Ne bi preveč komentiral. Nočem dajati nobenega lažnega upanja. So pa stvari, tako kot vedno, odprte. Nikoli se ne ve."

Vroče zgodbe torej nihče ni zanikal ...

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO