Ž.A. | 22. 12. 2021, 10:00
(RECEPT) Praznični čokoladno-pomarančni piškotki, po katerih vam bo božansko dišal cel dom
In čas je za še en praznični recept! Tokrat skupaj z Ines Pusovnik predstavljamo čokoladno-pomarančne piškotke. Njams!
Čokoladno-pomarančni piškotki
Mokre sestavine:
- 3 banane
- 5 jedilnih žlic kokosovega olja
- sok 1/2 pomaranče
Suhe sestavine:
- 100 g ajdove moke
- 100 g ovsene moke (zmletih ovsenih kosmičev)
- 25 g presnega kakava
- 45 g kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička bio pomarančne lupinice
- ščepec soli
Dodatki:
- stopljena veganska čokolada
Ne vsebujejo glutena in so primerni tudi za vegane.
Priprava:
- V posodi zmešajte pretlačene banane, kokosovo olje in pomarančni sok.
- V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine.
- Suhe sestavine primešajte mokrim.
- Maso oblikujte v majhne piškotke in jih pecite 25 minut na 180 stopinjah.
- Pečene piškotke okrasite s stopljeno temno čokolado in na njih potresite pomarančno lupinico.
View this post on Instagram