Morda ste mentalno že preklopili na praznični čas, zato je prav, da se temu primerno odziva tudi vaša službena elektronska pošta. Da boste izstopali iz povprečja in čez praznike komu namenili dodaten nasmeh, lahko letos svoj 'out-of-office' odziv spišete z malce humorja. Tu je nekaj idej.
Zakaj pa ne bi bili iskreni?
Saj vsi vemo, da so praznični dnevi sestavljeni predvsem iz pretiranih količin hrane, pretiranih količin pijače in spretnega prepletanja zabav in okrevanja na kavču pred televizijo. Morda se malce te iskrenosti lahko pretopi tudi v zabaven odziv na elektronski pošti.
Pozdravljeni,
vem, da bi se spodobilo reči, da bom imel v času praznikov omejen dostop do elektronske pošte, a to v resnici ne drži. Elektronsko pošto lahko prebiram na telefonu, ki je ves čas z mano, a sem v teh dneh žal povsem osredotočen na penine, sladice in obvezne oglede vseh delov Sam doma in Umri pokončno.
Za vse nujne stvari se lahko obrnete na elektronski naslov mojega sodelavca, ki iz neznanih razlogov ne verjame v praznične običaje. Če zadeva ni nujna, vam le želim lepe praznike, odgovor pa vam posredujem takoj, ko se zbudim nazaj v kruto realnost.
S toplimi pozdravi …
Toplo in šaljivo
Šale najbolje delujejo, ko jih obrnemo na svoj račun. Ustvarimo poznano praznično vzdušje in povemo, da smo na koncu dneva le povsem prevzeti s prazničnim vzdušjem.
Pozdravljeni,
med prazniki sem odsoten (beri: na kavču z vročo čokolado). Na žalost ne utegnem odgovarjati na elektronsko pošto (se vztrajno borim z ljubeznijo do hrane in istočasnimi občutki krivde). Ponovno bom dosegljiv takoj, ko mi v hladilniku zmanjka praznične zaloge hrane.
Hvala za razumevanje …
Kratko in sladko
Če ste znani po podajanju jasnih in hitrih odgovorov, naj bo v tem slogu spisan tudi vaš avtomatski odziv na elektronski pošti. Recimo takole:
Pozdravljeni,
nisem v pisarni, ker sem verjetno nekje pijan. Se beremo januarja.
Z dodano vrednostjo
Bi v avtomatski odziv vložili malce več truda in ponudili več kot le preusmeritev na sodelavca, ki je za dežurstvo čez praznike potegnil ta kratko slamico? Poskusite z receptom za medenjake!
Pozdravljeni,
do 5. januarja sem odsoten, zato mi ne bo uspelo odgovoriti na vašo elektronsko pošto. V zameno za vaše potrpljenje vam zaupam družinski recept za sočne ingverjeve medenjake:
- 225 gramov nesoljenega masla
- 160 gramov temno rjavega sladkorja
- 160 gramov sladkornega sirupa (jaz sem uporabila sirup za palačinke)
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 500 gramov moke
- 3 žlice začimb za medenjake
- ščepec soli
Zmešajte maslo, sladkor in sirup. Dodajte jajce in dodaten rumenjak ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo v maso.
V ločeni skledi zmešajte moko, začimbe za medenjake in sol. To po delih dodajte drugi mešanici.
Testo razdelite na 2 dela, naredite rezine in jih zavijte v folijo. V rezinah se testo v hladilniku hitreje ohladi, tako da lahko prej nadaljujete s pripravo. Testo pustite počivati vsaj štiri ure, preden začnete izrezovati piškote.
Testo razvaljajte na moki na debelino največ 5 mm, izrežite piškote in jih pecite 16 minut na 160 °C (nastavitev pečice na zgornje in spodnje gretje).