Čokoladno rožičeva kokosova potica z bučo (slasten recept)
Predstavljamo recept za slastno čokoladno rožičevo kokosovo potico z bučo.
Testo:
- 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
- 1 vrečka kislega testa Fala
- 750 g bele moke
- 330 g mleka
- 180 g kisle smetane
- 160 g masla
- 50 g sladkorja
- 3 rumenjaki
- 4 žlice rožičeve moke
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 žlici ruma
- 2 mali žlički soli
Nadev:
- 400 g kokosove moke
- 350 g buče
- 250 g mascarpone sirčka
- 150 g sladke smetane
- 140 g sladkorja
- 3 žlice ruma
- 3 beljaki
- Sok in lupinica bio limone
- jajce za premaz
Moki primešamo kislo testo Fala. Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko ter odstopa od posode. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev. Bučo dušimo toliko časa, da se zmehča, odlijemo vodo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V vroč bučni pire vmešamo kokosovo moko, med mešanjem prilijemo vrelo smetano zavremo in še malo mešamo na ognju, da se kokosova moka zmehča. Nato ohladimo. V mlačen nadev primešamo vse ostale sestavine.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato pa razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.
Vzhajano potico premažemo z jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.
Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik (gornji del potice v modelu je na dnu krožnika) in ohladimo do konca.