Smrekica za pojest? Z božansko lešnikovo kremo!
V duhu praznikov pripravite smrekico z nadevom iz lešnikove kreme. Tako prazničnemu razpoloženju niakor ne boste mogli ubežati ... pa saj tudi nočete.
Smrekica z lešnikovo kremo
Sestavine:
• 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
• 1 vrečka kislega testa Fala
• 700 g moke
• 300 g mleka
• 110 g masla
• 80 g sladkorja
• 2 jajci
• 2 žlički soli
Nadev:
• lešnikov namaz
• jajce za premaz
• termo stabilni sladkor za posip
Količina zadošča za dve smrekici.
V posodo odmerimo sol, moko in primešamo kislo testo Fala. V toplem mleku raztopimo kvas Fala, ga prilijemo k moki, dodamo vse preostale sestavine brez masla in zamešamo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.
Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo in razrežemo na kvadrate. Na vsak kos položimo žličko lešnikovega nadeva in zvijemo v kroglico – kot bi oblikovali buhteljne. Te zložimo na papir za peko v obliko smrekice in pustimo vzhajati.
Sodelujte tudi vi v natečaju Naj potica – svoj recept oddajte TU in si prislužite lepo nagrado. Prijave zbiramo do 30. 11.!