6. 11. 2024, 13:12 | Promocijska objava

Chef Tomaž Kavčič v Benetkah postregel z jedmi, ki so jih beneški grofje nekoč uživali na Dvorcu Zemono

promocijska fotografija

Z Michelinovo zvezdico nagrajeni Chef Tomaž Kavčič v svoji Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono v čudoviti Vipavski dolini s kuhinjo spektakla navdušuje goste iz vseh koncev sveta, pogosto pa ga najdemo na poti, ko s skrbno pripravljenimi jedmi razveseljuje tudi drugod po svetu. 

Nedavno se je odzval vabilu priznanega beneškega hotela The St. Regis, enega najbolj luksuznih hotelov verige hotelskih znamk Marriott Bonvoy, kjer je priznani chef goste postregel z jedmi, ki so jih beneški grofje nekoč uživali na Dvorcu Zemono.

»Zapisi iz Dvorca Zemono kažejo, da so beneški grofje v 18. stoletju poletja radi preživljali prav tukaj. Takrat je Zemono slovel kot lovski dvorec, zato ne preseneča, da so grofje na dvorcu najraje uživali v divjačini,« pravi Tomaž Kavčič.

Chef Tomaž Kavčič v Benetkah postregel z jedmi, ki so jih beneški grofje nekoč uživali na Dvorcu Zemono
promocijska fotografija

Tako je enkratni 5-hodni meni, ki ga je pripravil posebej za goste hotela The St. Regis, vključeval divjačinski ragu s krompirjevo juho, mladim sirom in prekrasno poslikavo, ki je nastala, ko je znamenito beneško muransko steklo z redukcijo zelenjave preslikal na krožnike. Redke, vrhunske sestavine je ponovno spremenil v prave umetnine ter pri tem brezhibno združeval tradicijo in inovacije, njegovo kulinarično odličnost pa so dopolnjevali pristni beneški okusi z okusi Slovenije.