Uredništvo | 16. 5. 2024, 19:37

Erika Žnidaršič pravi, da gre za poskus njene diskreditacije. Na koga je pokazala s prstom?

RTV/Posnetek zaslona

V objavi na Facebooku je voditeljica poudarila, da so napadov deležni tisti, ki so kritični.

Voditeljica in novinarka Erika Tarča se je pred Tarčo odzvala na navedbe enega od slovenskih časnikov. Po njihovem pisanju naj bi podjetje, v katerem sta glavna njen oče in partner, med pandemijo dobilo 99.750 evrov nepovratnih sredstev.

"Razlog za ponoven poskus diskreditacije mene osebno prek moje družine je nocojšnja oddaja Tarča. Naročeni članki v medijih pod vplivom največje vladne stranke so po mojem mnenju obupan poskus ustavitve kritičnega novinarstva," je zapisala. Dodala je, da so podle prijeme, ki jih je oblast izvajala v prejšnjem mandatu, ko so razkrili nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme, trenutni vladajoči še nadgradili.

Pojasnila je: "Pri sredstvih, ki jih je prejelo majhno družinsko podjetje mojega očeta, je vse zakonito, transparentno in preverjeno s strani pristojnih organov. Strinjam se, da je treba vsak prejeti javni evro natančno nadzirati. Namen članka pa ni bil to, ampak izključno moja diskreditacija. Verjamem, da večina ljudi to opazi."

"Napadi potekajo na osebni ravni, tukaj so laži, vključene so tudi naše družine, skratka, to je šlo čez vse meje. Naloga novinarstva je kritika družbe, predvsem pa kritika aktualne oblasti, katere koli."

"Ni hujše grožnje za demokracijo kot klečeplazno novinarstvo," je poudarila voditeljica in izrazila prepričanje, da so novinarji Tarče napadov deležni predvsem zato, ker so kritični, ker postavljajo vprašanja in ker niso v skladu s pričakovanji neke določene politične opcije.

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO