P.M. | 14. 8. 2024, 14:30

Šok turistke nad cenami v Istri: "Ne morem verjeti, koliko sem plačala za senčnik in ležalnik! Pa poglejte to morje!" (VIDEO)

Profimedia

Poleg astronomskih cen jo je pričakal precej klavrn prizor.

Bralka portala 24sata.hr je z medijem delila fotografijo cenika z znane rovinjske plaže Mulini Beach. "Ne morem verjeti, kakšne cene so tu. Senčnik in ležalnik z vzmetnico na plaži staneta 160 evrov na dan!" se je zgražala. In nadaljevala: "Če ju boste najeli za sedem dni, potem dobite "popust", cena za teden dni je v tem primeru 800 evrov," je posmehljivo dejala in v še bolj pikrem stilu zapisala: "Napisano je, da je ležalnik king size in luksuzen."

 Fotografijo celotnega cenika s plaže Mulini Beach v Rovinju si lahko pogledate na povezavi.

Veliko pritožb turistov v Istri 

Kot so mediji poročali v preteklih dneh, je v Istri na več lokacijah zabeleženo sluzenje morja, tudi omenjena bralka se je pritoževala nad tem pojavom. Delila je spodnjo fotografijo, ki dokazuje, da kljub astronomski ceni senčnika in ležalnika kopalci še zdaleč ne dobijo lepega modrega Jadrana, kot so ga vajeni.

@anton_rung #foryou #fypシ #fy #fyyyyyyyyyyyyyyyy #fypシ゚viral #viral #tiktok #trending #vacation #fypp #fyp #kroatien #porec #foryoupage #xyzbca #xybca ♬ Very Sad - Enchan

Tudi na družbenih omrežjih se turisti množično pritožujejo zaradi cvetenja oziroma sluzenja morja v Istri, ki jim uničuje težko dočakani in tudi precej cenovno zasoljeni dopust.

"Varčevali smo vse leto, potem pa pridemo sem in vidimo tole," je zapisala uporabnica na TikToku. "Vozil sem 16 ur iz Nemčije, nato pa me pričaka tak prizor," je napisal nemški turist in delil spodnji posnetek iz Poreča.

Pojav sluzenja morja je naraven pojav, ko rastlinski plankton pod določenimi pogoji (nizka slanost morja, trdi delci z dotoki rek in saharski pesek) izloča velik delež organske snovi. Vendar natančni mehanizmi in vzroki nastanka še niso razjasnjeni.

Pojav so letos zaznali ob hrvaški, slovenski in italijanski obali med Puljem in Numano pri Anconi. V Kvarnerju in ob dalmatinski obali tega pojava ni.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković