29. 3. 2022, 20:45

V zadevi Pivec podana kazenska ovadba

Profimedia

Primorski kriminalisti so zaključili preiskavo primorskega dela afere, v kateri se je znašla nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Kakšen je epilog?

Koprski kriminalisti so na specializirano državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper izolskega župana Danila Markočiča, pišejo Primorske novice. Po neuradnih informacijah naj bi Markočiča ovadili zaradi plačila hotelskega računa za takratno ministrico, sedanjo predsednico stranke Naša Dežela Aleksandro Pivec in njena sinova v izolskem hotelu Marina.

Kriminalisti PU Koper so za javnega uslužbenca v konkretni zadevi konec lanskega leta podali kazensko ovadbo. Javni uslužbenec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja Zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic, ker je v maju 2019 in juniju 2020 izrabil svoj uradni položaj ter prestopil meje uradnih pravic,” so pojasnili na Policijski upravi Koper.

Nisem seznanjen z nobenim predkazenskim postopkom,” se je na naš klic s Primorskih novic odzval Markočič in dodal, da so ga zmotili med delom v oljčniku. Poudaril je, da je v zvezi z nočitvami Pivčeve svoje ugotovitve že zapisala protikorupcijska komisija, ki je ugotovila tudi, da je nekdanja ministrica občini vrnila denar za hotelski račun.

S kazensko ovadbo se je torej zaključila kriminalistična preiskava primorskega dela afere Pivec. Političarke sicer ni med ovadenimi, a je očitno kriminalistična preiskava pokazala, da plačilo njenega bivanja v Izoli iz občinskega proračuna ni bilo v skladu z zakoni.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu