15. 10. 2024, 11:03 | Promocijska objava

Kako MiYOSMART očalne leče pomagajo vašemu otroku?

Promocijsko gradivo

Kratkovidnost je vse pogostejša težava med otroki, kar je posledica vse daljših ur, ki jih otroci preživijo pred zasloni, in manj časa, ki ga preživijo na prostem. Starši se pogosto znajdejo v situaciji, ko ne vedo, kako bi lahko najbolje pomagali svojemu otroku pri obvladovanju te težave. Očalne leče MiYOSMART, ki jih je razvilo podjetje HOYA, ponujajo rešitev, ki ne le korigira otrokovo kratkovidnost, ampak tudi upočasnjuje njeno napredovanje. Ko gre za zdravje vašega otroka, vprašanj kar ne zmanjka. S pomočjo dr. Petre Popović oftalmologinje iz optike Oftalma smo odgovorili na najpogostejša. 

Kako delujejo MiYOSMART leče?

Leče MiYOSMART uporabljajo inovativno tehnologijo D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments). Ta tehnologija združuje korekcijo vida z zaviranjem rasti očesnega zrkla, kar je glavni razlog za napredovanje kratkovidnosti. Dr. Petra Popović pojasnjuje: "Leče MiYOSMART imajo dve področji – eno za jasen vid in drugo za defokusiranje. Defokusno območje ima strukturo podobno satovju, ki zavira rast očesnega zrkla, kar upočasnjuje napredovanje kratkovidnosti."1

Klinične raziskave so pokazale, da MiYOSMART leče upočasnijo napredovanje kratkovidnosti za več kot 60 %, pri nekaterih otrocih pa se rast kratkovidnosti popolnoma zaustavi. To pomeni, da lahko MiYOSMART leče dolgoročno pomagajo ohraniti bolj stabilen vid in preprečijo hitrejšo rast dioptrije.2

Ali ima lahko uporaba MiYOSMART leč stranske učinke?

MiYOSMART leče so varne in neinvazivne, zato ne povzročajo stranskih učinkov. Dr. Popović potrjuje: "Do zdaj ni bilo zabeleženih nobenih negativnih stranskih učinkov pri uporabi MiYOSMART leč. Otroci se običajno dobro prilagodijo nošenju teh leč, saj zagotavljajo udobje in jasen vid skozi cel dan." Prav tako se lahko starši zanesejo na različne garancije, ki jih HOYA ponuja za te leče, vključno z možnostjo zamenjave v primeru neprilagoditve.

Kateri klinični dokazi podpirajo učinkovitost MiYOSMART leč?

Več kliničnih študij je dokazalo učinkovitost MiYOSMART leč pri upočasnjevanju napredovanja kratkovidnosti. Ena izmed najpomembnejših študij je dvoletna raziskava, ki je pokazala, da se je napredovanje kratkovidnosti upočasnilo za več kot 60 % pri otrocih, ki so nosili te leče. "Pri nekaterih otrocih se je rast kratkovidnosti popolnoma zaustavila, kar kaže na dolgotrajno učinkovitost teh leč," pojasnjuje dr. Popović.3

Kdo lahko uporablja MiYOSMART leče?

MiYOSMART leče so namenjene otrokom s kratkovidnostjo. Najboljše rezultate dosegajo otroci, ki so stari od 6 do 18 let, vendar pa jih je mogoče predpisati že pri prvem pojavu kratkovidnosti. Dr. Popović svetuje: "Vsak otrok je drugačen, zato je pomembno, da se posvetujete z očesnim zdravnikom, ki bo določil, ali so MiYOSMART leče prava izbira za vašega otroka."

Promocijsko gradivo

Zakaj je pomembno pravočasno ukrepanje?

Kratkovidnost pri otrocih običajno napreduje hitro, še posebej v obdobju med 8. in 10. letom starosti.4 Čim prej odkrijete težavo in se odločite za uporabo MiYOSMART leč, tem večja je verjetnost, da boste upočasnili napredovanje kratkovidnosti in preprečili dolgoročne težave z očmi.

Vabilo na MiYOSMART dan v optiki Oftama

Optika Oftama bo 17. oktobra organizirala MiYOSMART dan, kjer bodo starši imeli priložnost opraviti ugodnejši pregled vida za svoje otroke in se posvetovati z očesnimi strokovnjaki o možnostih zdravljenja kratkovidnosti. Na tem dogodku bo mogoče izvedeti več o MiYOSMART lečah, strokovnjaki pa bodo odgovarjali na vsa vaša vprašanja.

Prijave na pregled so odprte, zato se udeležite MiYOSMART dneva in izpolnite obrazec za prijavo. Če bodo vsi termini zasedeni, vam bodo bodo zagotovili pregled po enakih pogojih.

MiYOSMART leče so inovativen izdelek, ki staršem omogoča, da ne le korigirajo vid svojih otrok, ampak tudi upočasnijo napredovanje kratkovidnosti. Z uporabo teh leč lahko otroci ohranijo bolj stabilen vid in se izognejo hitremu povečanju dioptrije. Ne odlašajte – pravočasno ukrepanje je ključnega pomena, zato izkoristite priložnost in se udeležite MiYOSMART dneva v optiki Oftama.

1 Lam CSY, et al. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. Br J Ophthalmol. 2020;104(3):363–8.

2 Lam CSY, et al. Long-term myopia control effect and safety in children wearing DIMS spectaclelenses for 6 years. Sci Rep. 2023;13(1):5475.

3Lam CSY, et al. Long-term myopia control effect and safety in children wearing DIMS spectaclelenses for 6 years. Sci Rep. 2023;13(1):5475.

4 Tricard D, Marillet S, Ingrand P, et al Progression of myopia in children and teenagers: a natonwide longitudinal study, Britsh Journal of Ophthalmology 2022;106:1104–1109.