13. 2. 2022, 09:45 | Vir: STA

Kampanja ozaveščanja o problemu alkoholizma v družinah

profimedia

V okviru mednarodnega tedna otrok alkoholikov se v Mariboru danes začenja kampanja ozaveščanja o problemu alkoholizma v družinah, ki jo organizira Društvo za pomoč otrokom alkoholikov NACOA Slovenija. Kampanja z naslovom Nekatere mame in očetje preveč pijejo ... nisi sam! bo trajala do 19. februarja, so sporočili iz društva.

NACOA je izpostavila, da želijo s kampanjo nagovoriti otroke alkoholikov, jih seznaniti z orodji za opolnomočenje pri soočanju s težavami in jim sporočiti, da si lahko poiščejo pomoč, kljub temu da na alkoholizem v družini ne morejo vplivati. Poleg tega skušajo ozaveščati tudi širšo javnost, da bi odpravili stigmatizacijo alkoholizma v družini in spodbudili javno obravnavo tega problema, so zapisali.

Po navedbah Društva za pomoč otrokom alkoholikov v Sloveniji alkoholizem prizadane vsako četrto družino. Odraščanje v takšni družini otroke in mladostnike zaznamuje za celo življenje, z ustrezno pomočjo pa je mogoče omiliti posledice trpljenja v družini. "Otrokom alkoholikov je treba omogočiti, da lahko o svojem položaju spregovorijo in poiščejo pomoč," so poudarili.

Kampanjo je podprla Mariborska knjižnica in omogočila informiranje obiskovalcev v svojih prostorih.

Ozaveščevalna kampanja se bo v okviru mednarodnega tedna otrok alkoholikov, pobudnik katerega je mednarodna mreža organizacij NACOA (National Association for Children of Alcoholics), izvajala tudi v Veliki Britaniji, ZDA, Nemčiji, Indiji, Koreji, Švici, na Irskem in Švedskem.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec