R. K. | 2. 6. 2023, 14:12

Na Dolenjskem prijeli trojico, ki je brez sramu oropala 92-letnika (ukradli so mu več tisoč evrov gotovine)

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Storilcem, ki so izvedli drzno kaznivo dejanje, so policisti uspešno stopili na prste.

Policisti Policijske postaje (PP) Črnomelj so uspešno preiskali drzno tatvino, v kateri so trije neznani storilci 92-letnemu moškemu izmaknili večjo vsoto denarja. O ropu so bili policisti obveščeni 12. maja. Takoj nato so začeli intenzivno preiskavo in aktivnosti za izsleditev storilca, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Borut Živulović/Bobo

Denar so mu iztrgali iz rok

Med preiskavo so ugotovili, da je osumjenka v eni izmed bančnih ustanov opazila 92-letnika, ki je dvignil več kot 10.000 evrov gotovine. Počakala ga je pred banko in mu začela slediti. Med tem je o svojem ravnanju po telefonu obvestila še dva sostorilca. V nadaljevanju so oškodovanca, ki je imel opravke še v več različnih ustanovah, izmenično spremljali vsi trije.

Ko se je 92-letnik peš odpravil proti domu, mu je eden od osumjencev iz rok iztrgal vrečko z denarnico in dokumenti ter pobegnil. Črnomeljski policisti so na podlagi ugotovitev iz preiskave pridobili odredbo sodišča in na naslovu v naselju Lokve, kjer bivajo trije osumljenci, opravili hišne preiskave. Pri tem so našli in zasegli mobilne telefone in manjšo količino prepovedane droge.  

Bor Slana/Bobo

Proti trojici osumljencev bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Policisti svetujejo previdnost

Ob tem občane še opozarjajo na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatih ali v bančnih poslovalnicah. Pozorni naj bodo na sumljive osebe, ki jih opazujejo in spremljajo, so zapisali. Svetujejo, naj se skušajo z zaposlenimi na banki dogovoriti, da dvig opravijo v prostoru, kjer je zagotovljena zasebnost, predvsem pa naj večjih količin denarja ne prenašajo naokrog.

Če je le možno, naj predvsem starejše pri teh opravilih spremlja nekdo od svojcev ali oseb, ki jim zaupajo, so dodali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord