Kupci se pritožujejo zaradi upada kakovosti: to so izdelki, pri katerih je to najbolj očitno

24. 4. 2025, 20:00 | Uredništvo
Kupci se pritožujejo zaradi upada kakovosti: to so izdelki, pri katerih je to najbolj očitno (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdi se, da so taka opažanja čedalje pogostejša, če sodimo po zanimivi razpravi.

Očitno ne gre samo za cene, še kakovost je tista, ki je vprašljiva, pravijo kupci. Čedalje več jih očitno ni zadovoljnih z okusom izdelkov, ki so nekoč bili zelo priljubljeni. Na spletni platformi Reddit se je namreč razvila živahna razprava, v kateri so sodelovali slovenski kupci. Razkrili so, kaj so opazili in kateri so tisti izdelki, čigar kakovost preprosto ni več takšna, kakršna je bila.

 "Pri kateri kupljeni hrani/izdelku ste opazili največji upad kakovosti? Pri meni recimo... sedaj ko so ravno krofi popularni, pred 15imi leti so bili trojanski krofi čisto nekaj drugačnega in sem se jih vedno veselil, so imeli nek čar ko so bili celi rumasti ter "nabiti in mehki". Sem probal ga danes, niti do polovice nisem prišel...smo se več ali manj vsi se strinjali, da ni to kar je bilo," je pred časom zapisal eden od uporabnikov.

Pri kateri kupljeni hrani/izdelku ste opazili največji upad kakovosti?
byu/BeneficialValue6126 inLjubljana

Ob njegovem vprašanju se je takoj razvila zanimiva debata, v kateri so tudi drugi uporabniki zapisali svoje mnenje. "Milka, res ogabna, presladka," se je tako razhudil ljubitelj čokolade in njegovemu zapisu je pritrdil marsikdo. "Sirova štručka iz Mercatorja. Spomnim se, ko je mati prnesla domov, pa je blo naložena s sirom, vse je bilo mastno. Zdaj pa je neki milimestrski sloj sira. Kar nekaj," je menila druga uporabnica.

"Pice iz picerij. Kdorkoli si je zmislil, da je več sira boljše je idiot. Najhujše je vzet klasiko pa dobit poceni sir, ki ga niti svinjam ne bi dal za jest, pa en šepet ostalih sestavin, ki so včasih igrale neko vlogo na pici. Če bi hotla jest samo sir na pici, bi si že v osnovi vzela margerito," se je razburila neka ženska.

"Delikatesa v kompletu. Mislim tako suhomesnate, kot pol obstojne klobase, kot pršute. Navezujem se na kakovost iz YU časov in v 90. letih. Zdaj je vse v plastiko pakirano in brezokusno," je menil eden od uporabnikov, ki je takoj dobil potrditev svoje trditve in predlog, kaj naj naredi: "Mogoče je to znak da moraš kupovat v manjših, lokalnih ali specializiranih trgovinah al pa posežt po italijanskih kjer je ta obrt še vedno zelo cenjena in ni nujno industrializirana."

Očitno kupci iščejo alternative in da jih okus nekoč priljubljenih živil ne zadovoljuje več. Zdaj je že jasno, da proizvajalci spreminjajo recepture in posegajo po drugih, cenejših alternativah, saj se surovine nenehno dražijo. Žal pa se to še kako pozna pri okusu prehrambnih izdelkov, ki so bili včasih zelo priljubljeni, sedaj pa preprosto več nimajo takšnega okusa, kot so ga potrošniki vajeni.

A kljub temu se cene teh izdelkov niso znižale, prav nasprotno: čedalje višje so. No, morda se bodo tudi proizvajalci in drugi ponudniki morali nekoč zamisliti nad dejstvom, zakaj njihov izdelek več ne gre tako v promet - in to se bo zgodilo takrat, ko bodo tudi potrošniki našli alternativo, 

Ta znana trgovska veriga presenetila z napovedjo o odpuščanju delavcev,  zdaj jih čaka tole