6. 12. 2021, 13:28
Mateja Logar: »Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne ...«
Že nekaj dni Twitter najbolj razburja nenavadnost ukrepa, ki je zaprl stojnice s kuhanim vinom, hkrati pa pustil obratovati gostinske točke s pečenim kostanjem. Stroka, ali bolj natančno: dr. Mateja Logar, je danes razložila, ’zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne’.
Takole je povedala:
»Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne: ker kostanj praviloma jemo in hodimo zraven in grdo mečemo nato luščine po tleh. Tako da tukaj je način popolnoma drugačen kot pri kuhanem vinu, kjer se ponavadi ustavimo pri stojnici in vino ponavadi spijemo stoje pri mizi in tam se potem nabere večji grozd ljudi. Seveda pa vina ne moremo piti z masko, tako da smo pri tem brez maske na razdalji, ki je krepko manjša od metra in pol."
Pojasnilo stroke @MatejaLogar, zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne. @24UR @24ur_com pic.twitter.com/mjI7fb3yDt
— Špela Bezjak (@SpelaBezjak) December 6, 2021
Še nekaj cvetk s Twitterja na temo KOSTANJA
In js grem tjaaaaaaaaa
— Gregor Blog (@GregorBlog) December 5, 2021
kjer je kostanj za oba...
Na svojem kostanju
— Dan Isteny (@DanIsteny) December 5, 2021
Kostanjeva gospoda
Dolina kostanja
Ne čakaj na kostanj
Kostanjeve ukane
Povest o dobrih kostanjih
Ko zorijo kostanji
Deseti kostanj
Kostanj nam je vsem v pogubo
Kostanj v mreži
Junaki petega kostanja
Blues za kostanj
Kruh in kostanj
Ja ja, sej grem 🤭
Letos na štantih s kostanjem:
— IceBreakr (@icebreakr) December 5, 2021
- mala merica 2 €
- velka merica 4 €
- kostanj s klobaso 7 €
- kostanj kuhan v vinu (belo al rdeče) 3 €
- hot dog kostanj 4 €
- filane paprike s kostanjem 9 €
- pečen piščanec nadevan z maroni 10 €
- kostanjeva sladkorna pena 3 €
Novo na Metroplay: “Ljudje mislijo, da je podjetništvo bogastvo brez truda!” | Marko Verdev