19. 9. 2024, 13:21 | Promocijska objava

Melissa Bell: Vloga novinarstva še nikoli ni bila bolj pomembna kot danes

United Media

Melissa Bell, novinarka CNN, je pred prihodom na Weekend Media Festival v Rovinju poudarila, da vloga novinarstva v boju proti dezinformacijam še nikoli ni bila tako pomembna kot danes.

Izpostavila je, da je ključnega pomena, da novinarji podpirajo vrednote resnice, integritete in odgovornosti ter s tem pokažejo moč svobodnega in odgovornega novinarstva.

“Veselim se, da se bom pridružila številnim briljantnim novinarjem in spoštovanim članom naše industrije na Weekend Media Festivalu,” je dejala v izjavi pred prihodom v Rovinj, kjer bo kot predstavnica CNN v petek sodelovala na panelu Moč in pomen novičarskih kanalov v dobi populizma in lažnih novic, ki ga ob desetletnici svojega obstoja organizira mednarodna novičarska platforma N1. Melissa Bell se bo pridružila direktorjem N1 iz Slovenije, Srbije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine – Katji Šeruga, ki bo panel vodila, Igorju Božiću, Tihomirju Ladišiću in Amirju Zukiću. Skupaj bodo analizirali, kako lahko svetovni in regionalni mediji ohranijo verodostojnost in neodvisnost v času, ko so pod pritiski brez primere.

Panel bo potekal v petek ob 12.20.

N1 je mednarodna novičarska platforma, ki je začela delovati leta 2014. Znana je po profesionalnem in objektivnem novinarstvu ter neodvisnem uredniškem pristopu. Od svoje ustanovitve je partner CNN, praznovanje 10. obletnice tako zaznamuje tudi desetletje uspešnega sodelovanja z eno največjih medijskih hiš na svetu.

*United Media posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje. N1 Slovenija, Forbes Slovenija in Sportklub Slovenija so del United Medie, ki je v lasti skupine United, del katere je tudi Telemach.