Š. Š. | 12. 8. 2022, 18:25

Oliver Tič je delil ''brez dvoma najlepšo zgodbo na celotni poti"

arhiv Oliverja Tiča/fotomontaža

V štirih letih, kolikor traja popotna avantura Oliverja Tiča, ki se bliža cilju na Aljaski, se je nabralo ogromno zgodb. A ko je treba izbrati najlepšo, Oli nima težav ...

Popotnik Oliver Tič v družbi svoje v Peruju posvojene psičke Carlitos zaključuje svoje popotovanje od Argentine do Aljaske. Skoraj štiri leta so Olija korenito spremenila, iz prej sramežljivega fanta je postal, kot je zapisal v naši kolumni, samozavesten in odprt za vse, kar mu na pot prinese življenje.

In v zadnjih štirih letih mu je prineslo ogromno. Ogromno lepega, nekaj malega tudi manj lepih situacij, ki pa jih Oli prenese s svojim optimizmom in nalezljivo dobro voljo. A prav posebej rad se spominja zgodbe, ki ima predzgodbo že v letu 2016.

Takrat se je namreč Oli prvič podal pohajat po Združenih državah Amerike, od zahodne do vzhodne obale. Hodil je pol leta in naredil 6800 kilometrov.  

Takrat je spoznal Kay Tripp Taylor in Byrona, ki sta ga prijazno sprejela v svoj dom. Vezi so se ohranile in letos januarja sta ga v svoj dom v Teksasu sprejela njuna družinska prijatelja. A kar je najlepše: Vsi skupaj so se odpravili na 9000 kilometrov dolgo pot, da bodo Olija pričakali na njegovem cilju na Aljaski!  

Oli je trenutno na zadnji etapi poti, ki je zelo zahtevna. Skoraj 400 kilometrov dolga pot namreč poteka povečini v divjini. Kot je v zadnji objavi omenil Oli, upa, da bo vmes ulovil signal. Toliko, da se javi, da vse poteka po načrtu. 

Če bo šlo po načrtih bo Oli na cilju 19. avgusta, nekaj dni kasneje pa doma, v njemu tako ljubih Slovenskih Konjicah. Takrat se bo tudi počasi zaključila dobrodelna dražba, za katero se je Oli odločil potem, ko mu je Luka Dončić januarja ob srečanju podaril svoj dres.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec