M. P. | 5. 8. 2024, 17:11

Šok za sprehajalce ob reki Savi: po travniku je lezel šestmetrski piton

Facebook/Samo Ribič

Si lahko predstavljate, da bi ga uzrli med sproščenim posedanjem ali sončenjem ob Savi?

Med vikendom se je na družbenem omrežju Facebook pojavila objava, ki je dvignila veliko prahu. Nekdo je objavil fotografije 6-metrskega pitona ob reki Savi, kar je mnoge dodobra prestrašilo.

Avtor objave, Samo Ribič, je zapisal: "Danes. Ne, ni Afrika, presenečenje ob Savi, 6-metrski piton. Lastnik ga je prinesel malo na sonce," ob tem pa je delil tudi fotografije pitona, ki so ga opazili v Ljubljani ob reki Savi. Na eni od fotografij ogromne kače, ki leze ob reki, je videti, da poleg nje stoji moški, sklepati je, da gre za avtorja objave.

Odzivi na družbenem omrežju so bili mešani - od čiste zgroženosti do zapisov, kako lep in tudi "srčkan" je piton na fotografiji. Nekateri so izrazili navdušenje nad tem res nenavadnim prizorom in pohvalili lastnika, da lepo skrbi za svojega eksotičnega ljubljenčka. Drugi pa so bili zelo zaskrbljeni zaradi možnosti, da bi tako velika kača lahko lastniku ušla iz nadzora.

Facebook/Samo Ribič

Pojavilo se je tudi veliko vprašanj, kako je sploh mogoče, da nekdo na prosto in med ljudi pripelje orjaškega pitona, kačo, ki je znana po svoji sposobnosti, da se ovije okoli plena in ga zaduši, preden ga celega pogoltne. Nekateri komentatorji so z grozo razpravljali, da bi se to lahko zgodilo tudi kakšni mimoidoči mački, psu ali - bog ne daj - otroku.

Avtor objave, ki se je prav tako vključeval v komentiranje, je medtem zagotavljal, da gre za človeku najbolj prijazno in neškodljivo žival ter da pozna pitonovega lastnika. "Neverjetno, kakšne stvari se dogajajo v naši Ljubljani! Upam, da so poskrbeli za varnost," je zapisal eden izmed uporabnikov na Facebooku.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković