15. 10. 2024, 12:58 | Promocijska objava

Pivovarna Union: 160 let zgodovine in 10 let Pivnice

Pivovarna Union

Ljubljana letos praznuje pomemben dvojni jubilej, ki bo navdušil tako ljubitelje piva kot privržence mestne dediščine. Pivovarna Union, eden najstarejših slovenskih proizvajalcev piva, praznuje 160 let svojega obstoja. Obenem obeležuje tudi 10 let delovanja Pivnice Union, ki je v zadnjem desetletju postala priljubljeno zbirališče vseh, ki cenijo dobro pivo, prijetno družbo in bogato lokalno zgodovino. A letošnje praznovanje ne bo samo obujanje preteklosti, saj se pivovarna z optimizmom ozira v prihodnost.

Unionova pot od leta 1864 do danes

Pivovarna Union je začela svojo zgodbo leta 1864, ko so otroci tedanjega politika in gospodarstvenika Johanna Koslerja – Johann mlajši, Josef, Peter in Maria – podedovali družinsko premoženje in se odločili ustanoviti pivovarno. V skoraj dveh stoletjih delovanja je pivovarna preživela različna obdobja in se razvijala skupaj z mestom. Prebrodila je vojne, gospodarske spremembe in tehnološke preboje, a ves čas ostala zvesta svoji osnovni viziji – ustvarjati vrhunsko pivo, ki združuje generacije. Union je tako postal del ljubljanske identitete, pivo s tradicijo, ki ga obožujejo domačini in obiskovalci.

Prihodnost v prestolnici: Mestna pivovarna Union

Ob praznovanju jubileja je Pivovarna Union predstavila tudi svoje načrte za prihodnost. Ena ključnih novosti je Mestna pivovarna Union, ki bo zaživela v okviru Pivnice Union. Ta novi prostor ne bo le proizvodna enota, ampak prava interaktivna doživetvena destinacija, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali celoten postopek varjenja piva – od izbire sestavin do končnega okušanja.

Pivovarna Union

Mestna pivovarna Union bo ponujala omejene serije piv, ki bodo izdelane z uporabo lokalnih sestavin. Obiskovalci bodo lahko na enem mestu odkrivali zgodbo o varjenju piva, se učili o tehnikah in uživali v sodobnem prostoru, ki bo ohranjal duh preteklosti. Pivnica Union bo delovala neprekinjeno, spomladi pa se bodo obiskovalci lahko razveselili tudi obiska Mestne pivovarne Union, ki bo svoje mesto dobila v priljubljeni pivnici.

Prenovljena Pivnica Union: novo poglavje, poznani šarm

Ob deseti obletnici Pivnice Union je pivovarna pripravila prenovo priljubljene lokacije. Pivnica, ki je skozi leta postala sinonim za prijetno druženje ob pivu, bo goste sprejela v sodobnejših prostorih, a ohranila svoj značilen domač občutek, ki ga cenijo obiskovalci. S prenovo bodo nadgradili kulinarično ponudbo in poskrbeli za več dogodkov, kjer se bodo lahko združevali ljubitelji piva, glasbe in dobre družbe. Obiskovalci se lahko ob postanku v Pivnici Union ustavijo tudi v muzeju Union Experience, ki je doslej gostil že več kot 500.000 obiskovalcev in si pridobil svoje mesto tudi na priljubljeni potovalni aplikaciji. 

Pivovarna Union

Unionov pogled naprej

Pivovarna Union, ki v svoji dolgi zgodovini združuje izkušnje preteklosti z željo po stalnem napredku, se je tudi ob 160-letnici odločila, da ne bo spala na lovorikah. Njihov pogled je usmerjen naprej, v prihodnost, ki vključuje trajnostne prakse, inovativnost in odgovornost do lokalnega okolja.

Union z Mestno pivovarno in prenovljeno Pivnico želi ustvariti nove pivske izkušnje, ki bodo navdušile tako stalne obiskovalce kot turiste. Ljubljančani in vsi, ki bodo obiskali slovensko prestolnico, bodo lahko spoznavali bogato dediščino in obenem okušali sodobne trende pivovarstva, ki ohranjajo duh stare Ljubljane.