STA/Uredništvo | 14. 7. 2024, 18:05

Požar v Portorožu: tri osebe so odpeljali v bolnišnico, uničenih več lokalov

Radio Capris

Gasilcem je uspelo omejiti požar, po prvi oceni je pogorelo približno 2000 kvadratnih metrov prostorov.

Požar je okoli 11. ure po prvih podatkih izbruhnil v skladišču lokala Alaya na plaži, sedaj pa gasijo še posamezna žarišča. Tri lažje poškodovane osebe so odpeljali v bolnišnico.

Poleg lokala Alaya, ki je po poročanju Radia Capris povsem uničen, požar ni prizanesel niti lokalom v njegovi neposredni bližini.

Vzrok požara še ni znan

Poveljnik Gasilske brigade Koper Jan Brodar je po navedbah portala Radiotelevizije Slovenija MMC dejal, da sta se pri gašenju dva gasilca nadihala dima, en civilist pa se je nadihal dima in se opekel po podplatih. Vse tri so odpeljali v bolnišnico. Ob tem so izpraznili plažo v dolžini 200 metrov v obe smeri od požara in vse ogrožene lokale v okolici. 

Radio Capris

Po prvi oceni je pogorelo približno 2000 kvadratnih metrov prostorov. Zakaj je zagorelo, pa še ni znano.

Na terenu več kot 95 gasilcev

S skladišča se je požar razširil na celoten kompleks. Na terenu je več kot 95 gasilcev, ob gasilski brigadi Koper tudi prostovoljna gasilska društva iz štirih regij. Na kraju požara so tudi policisti in predstavniki civilne zaščite.

Cesta med Piranom in Lucijo je zaradi gašenja požara pri centralni plaži proti Luciji zaprta.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper, bodo kriminalisti ogled kraja opravili po zaključenem gašenju. Da bodo lahko požar v celoti pogasili, bodo morali odkriti del strehe. 

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija