7. 11. 2021, 12:00 | Promocijska objava
PREBUDI(MO) SE! na strokovnem simpoziju na Ljubljanskem gradu
To ni samo vrhunec letošnjega simpozija, ampak gastronomsko izobraževalni vrhunec v Evropi za leto 2021.
Za vse ljubitelje vrhunske kulinarike bo med 6. in 8. novembrom potekal Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov. Tokratnega bogatega kulinaričnega programa zagotovo ne gre zamuditi.
V ponedeljek, 8. novembra, nas na Ljubljanskem gradu čaka vrhunec dogodka.
Na strokovnem simpoziju, ki bo potekal pod sloganom »EVOKE UP!« (PREBUDI(MO) SE!) bodo največja kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, znanosti, umetnosti in medijskega sveta, med njimi številka ena na svetu chef René Redzepi (Noma, Danska) - video, chef Ángel León (Aponiente, Španija), chef Nicolai Nørregaard (Kadeau, Danska), chefinja Colombe Saint-Pierre Chef (Chez St-Pierre, Kanada) - video, chefinja Rebecca Clopath (Švica), ustanoviteljica in predsednica Parabere Foruma Maria Canabal (Francija), kanadska novinarka in aktivistka Marie-Claude Lortie (La Presse, Kanada), britanski pisec John Lanchester (Velika Britanija), kurator in umetnostni kritik Nicolas Bourriaud (Francija), direktor Engrotuša Andraž Tuš, mlada raziskovalka na Biotehniški fakulteti Beti Vidmar, lokalna dobavitelja Jeanne Dumas Chalifour in Matteo Monterumisi ter posebni gostje okrogle mize, ki jo bo moderirala Ana Roš, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek, sirarka Irena Orešnik (Sirarstvo Orešnik) in ribogojec Mitja Zupan (Ribogojnica Zupan), navdahnili udeležence s svojimi zgodbami ter nas spodbudili k naprednemu razmišljanju za boljšo in trajnostno prihodnost.
Simpozij poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, več informacij in svojo vstopnico pa si lahko zagotovite tukaj.
Nepozabno kulinarično razvajanje se bo zaključilo z unikatnimi kreacijami na nepozabni (in že razprodani!) Doživljajski večerji v dih jemajoči prenovljeni Cukrarni, na kateri bodo blestela umetniška dela letošnjih slovenskih prejemnikov Michelinovih zvezdic, prvič združenih na enem mestu, Ane Roš (Hiša Franko), Gregorja Vračka (Hiša Denk), Tomaža Kavčiča (Pri Lojzetu), Uroša Štefelina (Vila Podvin), Uroša Fakuča (Dam), Jorga Zupana (Atelje) in Luka Koširja (Gostišče Grič).