Nika Vajnhandl | 24. 3. 2022, 09:40

RAZKRIVAMO, kje na vas prežijo policisti! Zbrali smo lokacije po vsej Sloveniji!

Policijska uprava Nova Gorica

Več kot na 600 mestih morate biti pozorni na radarje. Preverite, kje točno (zapisali smo lokacijo in točno uro!) bodo policisti izvajali meritve hitrosti.

Nadzor bo potekal od 6. do 18. ure. To pomeni, da lahko vozniki v Sloveniji - in tudi praktično v vseh državah Evropske unije - pričakujete, da vas bodo policisti ustavili in kontrolirali. Kot smo poročali, na prehitre voznike na več kot 600 lokacijah prežijo policisti. 

Pri maratonu nadzora hitrosti sodeluje 188 policistov, ki uporabljajo vsa razpoložljiva sredstva, so zapisali na spletni strani slovenske policije. Lokacije, kjer policisti zagotovo merijo hitrost, razkrivamo na TEJ povezavi.

Pridružujejo se jim tudi ostale patrulje, ki nadzor izvajajo ob rednem delu, v okviru nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki poteka cel teden, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujete dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah. 

Poskušali smo raziskati, kje so še dodatne lokacije, kjer bodo na prehitre voznike prežali policisti, a teh policija ne razkriva.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu