Uredništvo | 23. 4. 2024, 08:39

Za skoraj 35.000 evrov! Vlomilec 'obiskal' prodajalno na Ptuju, ne boste verjeli, kaj je odnesel

Žiga Živulović jr./BOBO

Škoda je gromozanska.

Neprijetno presenečenje je doletelo zaposlene v podjetju na območju Ptuja, potem ki jih je obiskal nepovabljen gost. Neznani storilec je v ponedeljek izvedel vlom skozi vhodna vrata in odnesel predvsem ... očala! Po oceni policistov si je tat zares dal duška, saj je povzročil škodo, ocenjeno na približno 35.000 evrov.

Policisti so seveda že začeli intenzivni preiskovalni postopek, s katerimi želijo čim prej razjasniti okoliščine vloma ter identificirati in prijeti storilca. Incident je brez dvoma opomnik o pomembnosti varnostnih ukrepov in preventivnih ukrepov, ki jih morajo podjetja in posamezniki sprejeti za zaščito svoje lastnine in premoženja. Vzpostavitev ustreznih varnostnih sistemov, kot so alarmni sistemi, video nadzor in varnostna osvetlitev, lahko pomembno prispeva k preprečevanju takšnih dogodkov ter k hitrejšemu odzivu ob morebitnih vlomih ali vdorih, opozarjajo strokovnjaki.

Poleg tega je pomembno, da lokalne skupnosti sodelujejo s policijo in poročajo o morebitnih sumljivih dejavnostih ali opazovanjih, ki bi lahko pripomogla k razrešitvi primerov vlomov in drugih kaznivih dejanj. Skupno prizadevanje vseh vpletenih strani je ključno za izboljšanje varnosti in zmanjšanje kriminala v lokalni skupnosti.