P.M. | 22. 9. 2024, 15:24

Potnica na letalu odprla posodo s hrano, sledil je šok, morali so zasilno pristati

Profimedia

Če bi bili na njenem mestu, tudi vi ne bi mogli verjeti svojim očem.

Letalo letalskega prevoznika Scandinavian Airlines (SAS) je bilo v sredo prisiljeno izvesti zasilni pristanek, potem ko je potnica odprla posodo s hrano, iz nje pa je pogledala miš. Letalo je bil namenjeno iz Osla v Malago, a se je zaradi omenjenega incidenta končal s prisilnim pristankom v Köbenhavnu, poroča BBC.

Preusmeritev je bila izvedena v skladu s protokoli podjetja, saj je kosmati slepi potnik predstavljal varnostno tveganje, je za novinarsko agencijo AFP pojasnil tiskovni predstavnik letalske družbe Oystein Schmidt. Potnike so kasneje z drugim letalom prepeljali v Malago.

Profimedia

Letalski prevozniki imajo običajno zelo stroga pravila glede glodavcev na letalih, ti bi namreč lahko pregriznili električne kable na krovu in povzročili katastrofo. "To je nekaj, kar se zgodi zelo redko. Vzpostavili smo postopke za take situacije, ki vključujejo tudi pregled naših dobaviteljev, da bi zagotovili, da se to ne bo več ponovilo," je po dogodku povedal tiskovni predstavnik Schmidt.

Jarle Borrestad, eden od potnikov, je za BBC povedal, da je videl, kako je iz posode s hrano, ki jo je odprla ženska na sedežu poleg njega, skočila miš. Dodal je, da je bila situacija na krovu mirna ter da potniki niso zganjali prevelike panike. Kljub temu je priznal, da je za vsak primer potegnil nogavice čez hlačnice, da se mu miš ne bi prikradla v hlače.