6. 3. 2024, 12:30 | Promocijska objava

Se vam je letos že zaluštalo?

promocijska fotografija

Ste že poskusili sladek, sočen in aromatičen paradižnik, ki je pozimi pridelan v Sloveniji?

Če ne, potem morate čim prej obiskati najbližjo trgovino in si privoščiti paradižnik blagovne znamke LUŠT, ki je že na voljo po vsej Sloveniji. Prekmurci pridelujejo paradižnik v kraju Mala Polana v rastlinjaku, velikem kar za 6 nogometnih igrišč. 

Pri njih je zmeraj naravnost živahno in pisano, saj so nam letos postregli še z novostjo – Datljevim paradižnikom LUŠT

promocijska fotografija

Za svoje zveste kupce so pripravili posebno presenečenje – Datljev paradižnik, ki je videti kot rdeča sladica. Ta paradižnik je popoln za solate, prigrizke ali omake, pozimi pa zagotavlja pravo svežino poletja. 

Poleg tega pa lahko izbirate med njihovimi že znanimi sortami paradižnika iz LUŠTne zimske družine paradižnikov

- Mali grozdasti paradižnik LUŠT, 
- Slivov paradižnik LUŠT, 
- Češnjev paradižnik LUŠT in 
- LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov). 

Vse te dobrote lahko najdete v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji, na njihovi stojnici na Osrednji ljubljanski tržnici ali pa jih obiščete na njihovi Luštni domačiji v Renkovcih, kjer vam bodo še z veseljem povedali, kako poteka pridelava paradižnika.

promocijska fotografija

Iz podjetja Paradajz zaupajo skrivnost, kako jim uspeva pridelovati tako kakovosten paradižnik v zimskih mesecih. Uporabljajo namreč Sistem za zimsko vzgojo, ki je prijazen do narave in ljudi. Ta sistem omogoča, da iz zemeljskega plina pridobivajo elektriko in toploto, ki jo potrebujejo za ogrevanje rastlinjaka. Ogljikovega dioksida, ki je stranski produkt tega procesa, pa ne spuščajo v okolje, ampak ga prečistijo in vpihujejo v rastlinjak. Tam ga rastline s fotosintezo spremenijo v kisik. Tako ne onesnažujejo okolja.

LUŠTen paradižnik je torej idealen za obarvanje tistih dni, ko si želimo malo več barve in svežine. Z njim lahko ustvarite slastne obroke za vas in vaše najbližje. Pri LUŠTu pa vam vsak mesec razkrijejo še recept z namigom.

promocijska fotografija

V Prekmurju so temperature naravnost idealne za pridelavo paradižnika. Ker pa je obran, ko dokončno dozori na rastlini, ima tudi višjo vsebnost vitaminov in mineralov. Zato je paradižnik LUŠT še vedno Svež. Sočen. Slovenski.

Pa LUŠTen tek!