T. R. K. | 24. 5. 2024, 12:00

"In oskarja dobi ...": Oglejte si video Vučića med glasovanjem v ZN (boljše od katere koli turške nadaljevanke!)

Aleksandar Vučić

Profimedia

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se ni dobro odzval na glasovanje Generalne skupščine Združenih narodov, ki je v četrtek potrdila resolucijo o mednarodnem dnevu spomina na genocid v Srebrenici. 

Generalna skupščina Združenih narodov je potrdila resolucijo o mednarodnem dnevu spomina na genocid v Srebrenici. Resolucija je bila sprejeta s 84 glasovi za, 19 držav je bilo proti, 68, pa se jih je vzdržalo. Resolucija obsoja zanikanje genocida kot zgodovinskega dogodka in poveličevanje tistih, ki so jih mednarodna kazenska sodišča obsodila za vojne zločine. 

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je udeležil zasedanja ob razglasitvi rezultatov, kmalu pa so se na družbenih omrežjih pojavili posnetki, ki prikazujejo dramatičnega Vučića, ki je med razglasitvijo poskrbel za pravi šov. Posnetki prikazujejo, kako Vučić v rokah krčevito drži srbsko zastavo, ob tem pa je videti popolnoma obupan.

Posnetek je sprožil številne odzive in komentarje na družbenih omrežjih. "Aleksandar Vučić bi moral dobiti oskarja," je tako zapisal eden od uporabnikov. 

Po glasovanju se je sicer Vučić teatralno ovil v srbsko zastavo in se zahvalil tistim, ki so glasovali proti sprejetju resolucije. Ob tem je dodal še: "Resolucija bo povzročila delitve, ne samo v naši regiji, ampak tudi v ZN. Ponosen sem na svojo Srbijo." 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil