R. K. | 27. 3. 2023, 07:24

Alenka Čurin Janžekovič umrla v Švici: "Draga Alenka, počivaj brez bolečin"

Facebook/Alenka Čurin Janžekovič

Slovenka, ki je trpela za hudo neozdravljivo boleznijo, se je ta mesec za vedno poslovila. 

Upokojena učiteljica in ravnateljica Alenka Čurin Janžekovič, ki je od rojstva trpela za hudo in neozdravljivo boleznijo, zaradi katere so ji razpadale kosti in hrustanec, je umrla v Švici. Alenka se je zaradi svoje bolezni odločila za evtanazijo, kar je v zadnjih mesecih večkrat odmevalo v slovenski javnosti. Zdaj so se nekateri, ki so ji bili blizu, od nje poslovili tudi na družbenih omrežjih.

"Draga Alenka, počivaj brez bolečin"

"Marijan se je v Ormož že vrnil sam. Alenko je v sredini meseca marca pospremil onkraj. Zlomljen, a poln ljubezni pravi, da sta se ta dan v Švici ločila le fizično, duhovno pa ostajata skupaj vse do njegovih zadnjih ur, ko se bosta ponovno našla in za večno ostala nerazdružljiva in srečna tako, kot sta bila vseh 40 skupnih let," so skupne zadnje trenutke Alenke in njenega moža v objavi na Facebooku opisali pri založbi 5ka, kjer je izšla tudi knjiga Sam bog naj jo bere, v kateri je opisana njena zgodba.

"Draga Alenka, počivaj brez bolečin, poišči vse svoje najdražje, ki smo jih spoznali v tvoji knjigi in jih objemi še za nas. Zbogom, učiteljica, ravnateljica, Ženska z velikim srcem, borka za dostojno starost, prijateljica in zaupnica mnogih. Nasvidenje, draga Alenka," so dodali v srce parajoči objavi. 

"Tako močno sem vesela zate"

"Zadnje mesece sem občutila, kako egoistični smo ljudje – ona se je zadnje mesece želela smejati, veseliti, imeti lepo … ne pa se ukvarjati z nami, ki bi jokali in izlivali svoje bolečine, ker nam bo manjkala. No, na koncu smo imeli miks vsega. V bistvu smo se nekajkrat imeli res noro lepo - plesali, peli, se smejali, veselili," pa je v objavi na Facebooku, zapisala Petra Škarja, avtorica knjige, ki opisuje Alenkino zgodbo.

"Alenka, kakor pogrešam najine dneve, ko sva preležali v postelji in se smejali, tako močno sem vesela zate, ker vem, oh, kako močno vem, kako si si želela tega miru, kako močno si si želela konec neznosnih bolečin," je zaključila.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk