Uredništvo | 7. 11. 2024, 13:28
Izjemno priznanje za slovensko kuharico! Ana Roš odšla na Dunaj, domov se vrača kot ...
Slovenska kuharska mojstrica je prejela veliko priznanje: na letošnji podelitvi na Dunaju so ji namreč podelili nagrado The Best Chef Awards. Tako je postala najboljša kuharska mojstrica po mnenju strokovnjakov.
Letošnja že osma podelitev nagrad The Best Chef Awards, ki je potekala v prestižnem okolju Dubaja v Združenih arabskih emiratih, je še enkrat postregla z izjemnimi dosežki na področju svetovne kulinarike. Prireditev, ki je potekala od 4. novembra in se zaključila nocoj (po našem času), je bila prava priložnost za odkritje najnovejših trendov in imen, ki oblikujejo svetovno gastronomijo.
Ena izmed najbolj odmevnih novic pa je, da je slovenska kuharska mojstrica Ana Roš ponovno dosegla velik uspeh, saj je bila v družbi svetovno priznanih kuharjev in kuharic uvrščena v izjemno prestižno kategorijo Najboljša po glasovih profesionalcev.
To priznanje ni le čast, ampak tudi izjemno priznanje njenemu delu, saj ga podelijo kolegi sami, torej strokovnjaki iz sveta kulinarike, kar še posebej potrdi njen status med najboljšimi.
View this post on Instagram
Kdo je še prejel nagrade?
A Ana Roš ni edina kuharska mojstrica, ki je letos prejela priznanje na The Best Chef Awards. Tudi Hrvaška je tokrat dosegla velik uspeh, saj sta na tem prestižnem dogodku nagrado prejeli kar dve vrhunski kuharski imeni.
Marija Curić, kuharica restavracije 360 Dubrovnik, je prejela nagrado za svojo izjemno kuharsko ustvarjalnost in doprinos h kulinariki, ki ni navdušila ne le domačih gostov, ampak tudi mednarodno občinstvo.
Poleg Marije Curić pa je nagrado prejel še en Hrvat, in sicer Deni Srdoć iz restavracije Nebo na Kvarnerju. Restavracija Nebo, ki je postavljena v edinstvenem okolju z osupljivimi pogledi na morje, je znana po svojem prefinjenem pristopu k hrvaški gastronomiji in inovativnem združevanju lokalnih sestavin z modernimi tehnološkimi pristopi. Tudi Deni Srdoć je že dolgo eden izmed najbolj spoštovanih kuharskih talentov v regiji, kar dokazujejo številni mednarodni dosežki in priznanja.
Oba hrvaška kuharja sta prispevala svoj delež k še močnejši prepoznavnosti Hrvaške kot kulinarične destinacije, ki že dolgo ponuja ne le edinstveno naravno okolje, ampak tudi vrhunske kulinarične užitke. Tako Slovenija kot Hrvaška sta dokazali, da sta kulinarične sile v rasti, saj sta letos osvojili tri izjemne nagrade na svetovno znanem dogodku, ki prepoznava le najboljše med najboljšimi.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču