12. 10. 2023, 19:53 | Vir: STA

Slovenskemu županu zavrela kri: pljuvanja po sodelavcih prek lažnega profila ne bo dovolil

Facebook/Mesto Ankaran/posnetek zaslona

Pravi, da nekdo na Facebooku širi zlonamerne objave o občinskih delavcih. Koga obtožuje?

Ankaranski župan Gregor Strmčnik je na novinarski konferenci pojasnil, da napadov ne pripisuje občinski opoziciji, vendar tudi slednjo obtožuje širjenja neresnic. Opozicija to zanika.

Tudi namigovanja o uživanju drog

Kot je dejala podžupanja Barbara Švagelj, se na Facebooku anonimni profil Mesto Ankaran predstavlja kot uradna stran, ob tem pa širi lažne in zlonamerne objave. Po njenih besedah so v zadnjem času takšne objave usmerjene tudi proti zaposlenim na Občini Ankaran, kar je v majhni skupnosti posebej problematično. Sodu je izbila dno objava, da zaposleni uživajo droge, je pojasnila.

Strmčnik je dejal, da uradno ne morejo reči, kdo stoji za lažno stranjo, imajo pa neuradne informacije in bodo sprožili kazenski pregon.

Objave na družbenem omrežju so po njegovih besedah le posledica tega, da se je nekdo odločil doseči politične cilje z neprimernimi sredstvi.

Zavajanja so se po njegovih trditvah začela v uradnih sporočilih liste Vsi smo Ankaran in Gibanja Svoboda. Opozicijo je med drugim obtožil, da laže o županovi odgovornosti za nedelovanje nadzornega odbora občine.

Kdo ima rad Ankaran?

Kot je povedal, je 26. oktobra sklicana nova seja občinskega sveta, na kateri bodo že tretjič odločali o potrditvi mandata nadomestni članici sveta in o odloku o delitveni bilanci z Mestno občino Koper. Po njegovem mnenju opozicija z nemoralnim onemogočanjem delovanja občinskega sveta škoduje lokalni skupnosti. Za zdaj ima namreč županova lista pet potrjenih občinskih svetnikov, podpira pa jo še predstavnica italijanske narodne skupnosti. Opozicijski skupini imata skupaj prav tako šest članov sveta, zaradi česar na zadnjih dveh sejah niso mogli sprejeti nobene odločitve.

Strmčnik je dejal še, da so stališča njegovega gibanja Radi imamo Ankaran in opozicije tako diametralno nasprotna, da je sklepanje kompromisov na večini področij nemogoče.

Predstavnik gibanja Vsi smo Ankaran Aleksander Pahor je v odzivu zatrdil, da opozicija ne širi lažnih informacij o občini, ampak le opozarja na način delovanja občinske uprave. Obtožbe o lažeh v sporočilih opozicije je označil za obliko sovražnega govora. Dejal je še, da gre za način ustrahovanja drugače mislečih in da vodstvo občine v ta namen zlorablja tudi občinsko spletno stran ter občinsko glasilo.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije