Uredništvo | 24. 7. 2024, 09:09

Ganljiv zapis medicinske sestre, ki je skrbela za Anito Ogulin

Miran Juršič

Z zapisom je utišala zlobne jezike. 

Po smrti Anite Ogulin se na družbenih omrežjih vrstijo zapisi o njej. Eden izmed njih je od medicinske sestre, ki je zadnje mesece njenega življenja skrbela zanjo. Za humanitarko in zaščitnico otrok je imela zgolj najlepše besede.

"Imela sem čast biti del ekipe, ki je zadnje mesece skrbela za Anito Ogulin. Še kot pacientka je bila bolj v skrbi za sočloveka kot zase. Za krajši čas je bila v sobo nameščena z nekim gospodom, oba resno bolna. Njo je kuhala visoka vročina, vrtoglavica in potenje, da je teklo z nje, pa je pozvonila na sestrski klic ter ob mojem prihodu v sobo prosila, naj gospodu pomagamo, ker ga zelo boli. Gospod je dobil svoj morfij, šele nato je dovolila svoje preoblačenje. Za vse, ki dvomijo vanjo," je zapisala medicinska sestra na družbenem omrežju Threads. 

Threads/metkakoprivc/posnetek zaslona

Veliko pozornosti je pritegnil tudi zapis Karmen Ogulin, hčerke Anite Ogulin. "Naša mama ni bila samo prečudovita, duhovita, neskončno elegantna v svoji preprosti skromnosti, izjemno inteligentna, hudo delovna, skrbna, plemenita, neutrudna, pravična, radodarna, čutna, nežna, topla, izjemna, velikanska ženska. Naša mama so bila njena dejanja. Njene vrednote, njena brezpogojna predanost in njena neskončna ljubezen. In to v nas ostaja. In še kako." 

Anita Ogulin je po bitki s hudo boleznijo umrla 16. julija. Pokopali so jo z vojaškimi častmi, njenega pogreba pa se je udeležilo ogromno ljudi. 

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac