Uredništvo | 18. 7. 2024, 09:51

Dobrodelna tudi na drugi strani mavrice: čudovita gesta Anite Ogulin, pred smrtjo prosila, naj vsi ...

Arhiv ZPM MP

Odšla je za vedno, a njena imenitna gesta priča o tem, kako velik človek je bila Anita Ogulin.

Po hudi bolezni se je v 73. letu starosti pred dnevi poslovila Anita Ogulin. Bila je velika humanitarka in človek z ogromnim srcem. Njena smrt je pretresla številne, ki so jo osebno poznali, poslovno sodelovali in tudi tiste, ki so od daleč opazovali njena velika dobrodelna dela ter požrtvovalnost, ki jo premorejo le redki. Svoje življenje je posvetila pomoči drugim in na tisoče otrokom omogočila lepšo prihodnost.

Aleksandra Saša Prelesnik

Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki se je letos njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM, je na Facebooku sporočila, da bo, kot že rečeno, slovo od Anite Ogulin potekalo z državniškimi častmi.

"Slovo od Anite Ogulin bo potekalo z državniškimi častmi, vsa sredstva, podarjena v spomin nanjo, pa se bodo stekala v pred kratkim ustanovljeni Anitin sklad za hitro pomoč družinam v stiski. Pridružite se lahko tudi s poslanim SMS-sporočilom z geslom ANITA10 na številko 1919." 

V prostorih zveze na Proletarski cesti 1 v Ljubljani bo do petka, 19. julija, do 18. ure odprta žalna knjiga

Zadnje slovo

Zadnje slovo od Anite Ogulin bo v soboto, 20. julija, ob 11. uri na pokopališču Polje Ljubljana. Pogreb bo potekal z državniškimi častmi in je odprt za javnost. Anita si je želela, da se sredstva namesto cvetja stekajo v njen sklad za urgentno pomoč družinam. 

Vabljeni, da se ji pridružite pri zadnjem slovesu in s tem počastite spomin velike borke Anite Ogulin, ki bo v srcih Slovencev še dolgo živela.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec