24. 7. 2024, 16:09 | Vir: STA

Sklad, ki ga je ustanovila Anita Ogulin, v dveh dneh po njeni smrti zbral več deset tisoč evrov

Bobo

Denar je namenjen takojšnjem kritju življenjskih stroškov in nujnih izdatkov za osnovno preživetje otrok, mladostnikov in družin. 

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje je v dneh po slovesu humanitarke Anite Ogulin v okviru Anitinega sklada zbrala skoraj 45.000 evrov. Sklad, ki je bil ustanovljen aprila, z namenom takojšnjega kritja življenjskih stroškov in nujnih izdatkov za osnovno preživetje otrok, mladostnikov in družin, bo živel še naprej.

Anitin sklad so na ZPM Ljubljana Moste-Polje ustanovili, saj so pri obiskih na terenu in vsakodnevnem delu z uporabniki opazili močno potrebo po takojšnjem kritju življenjskih stroškov in nujnih izdatkov za osnovno preživetje. Hitro reševanje težav je namreč izrednega pomena za preprečevanje njihovega poglabljanja, so sporočili iz ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Ključno, da prosilce za pomoč razbremenijo

Poudarili so, da je pomoč državnih institucij velikokrat prepočasna, Anitin sklad pa bo omogočal hitro reševanje drastičnih in najtežjih primerov, so pojasnili ob ustanovitvi sklada.

Aleksandra Saša Prelesnik

Dolgoletna predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin je takrat poudarila, da je ključno, da s takojšnjim odzivom prosilce za pomoč razbremenijo ter prekinejo njihov občutek negotovosti in obupa. "Nujno je, da v tistem trenutku prosilci za pomoč dobijo nek občutek varnosti, osebo, ki jih razume, ki ji je mar za posameznika, in ki ji vrača upanje, da je stiska rešljiva, čeprav se v tistem času in stanju ne zdi," je tedaj dodala.

Aktivno delovala več kot 40 let

Anita Ogulin se je v 73. letu starosti po težki bolezni poslovila pretekli torek, 16. julija. Življenje je posvetila humanitarnemu delu, za kar je prejela tudi številna priznanja. S svojim delom, trudom in zavzetostjo je več kot 40 let aktivno reševala stiske otrok, mladostnikov in družin po Sloveniji.

Bobo

V sklad lahko vsakdo prispeva s poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo ANITA10 na 1919 ali z nakazilom na transakcijski račun ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac