20. 4. 2022, 10:50

Arsenovič se je javno opravičil: bo odstopil s položaja?

N1

Mariborski župan je zanikal tudi obtožbe o drugih primerih agresivnega vedenja do ljudi, ki motijo javni red in mir.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je odzval na obtožbe o napadu na 13-letnika. Dejal je, da fanta ni ne udaril ne davil, da ga pa je prijel za roko. Opravičil se je 13-letniku in njegovim staršem ter dodal, da bi se z njimi rad srečal. Odstopiti ne namerava.

V pisnem odzivu je mariborski župan zapisal, da se je odzval na vandalizem skupine najstnikov, ki so po njegovih besedah poškodovali zabojnik za rabljene teniške žogice in te tudi odvzeli, ga žalili in grobo zmerjali.

Odziv na "očitni vandalizem"

Arsenovič je izjavo podal v bližini Teniškega kluba Branik, kjer se je nedeljski incident tudi zgodil. "Dogodek obžalujem, se opravičujem, najprej najstnikom, potem staršem, ki jih razumem, da hočejo zaščititi svojega otroka. Opravičujem se tudi vsem Mariborčanom in Mariborčankam, ker sem ravnal tako, kot se trudimo ne delati pri grajenju mesta. Kljub vandalizmu in grobim besedam bi moral pri svojih zrelih letih ravnati drugače in se še enkrat opravičujem. Fanta sem želel samo ustaviti in ga poučiti, da se tako s skupno lastnino ne ravna, da žalitve ne vodijo nikamor. Bil je zelo nemiren in razburjen, zato komunikacija ni bila mogoča. Nisem ga ne udaril, ne davil, za roko pa sem ga prijel. Čas bi bil, da se srečava, seveda tudi s starši, in poskušava skupaj narediti nekaj dobrega," je povedal mariborski župan.

Dodal je, da je razmišljal tudi v smer odstopa, a je po njegovih besedah dobil veliko pobud z vse Slovenije, naj nadaljuje svoje delo. "Zagotovo pa ni to ne meni ne mestu v ponos, zato se še enkrat opravičujem,” je dodal. Na vprašanje, kaj bo naredil, če bo spoznan za krivega v primeru tožbe s strani očeta, je odgovoril: "Mislim, da ne bom obsojen.” Povedal je še, da se z očetom 13-letnika ni srečal, mu je pa povedal, kaj je “njegov otrok naredil".

Arsenovič je večkrat poudaril žaljivke, ki naj bi jih bil deležen od otroka, se ob tem vprašal, "kam ta družba gre" in dejal, da si "takšnih otrok ta družba ne želi, niti ne zasluži"

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu