T. R. K. | 21. 6. 2024, 21:32

S svojim početjem na avtocesti neodgovorni vozniki ogrožali ostale: "Nov primer neumnega ... " (VIDEO)

Posnetek zaslona/Reševalni pas

Vozniki ponovno niso upoštevali pravil.

Popoldne je bila gorenjska avtocesta zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Brnik in Vodice proti Ljubljani, posledično pa je nastal večji zastoj. Vozniki so morali, da bi zagotovili varen prehod reševalnih vozil, narediti reševalni pas. Ob tem bi razumljivo morali počakati v svojih vozilih. Nekaterim pa kljub pozivom, kako ravnati v primeru nesreče na cesti, pravila še vedno niso jasna.

Na posnetku, ki ga je na družbenem omrežju X delil ResevalniPas namreč lahko vidimo, kako se moška sprehajata po avtocesti. Predvidevamo lahko, da sta šla pogledat, kako dolga je kolona in se, ko se je promet sprostil, kar po sredini ceste odpravila nazaj do svojih vozil. 

V komentarju profil Reševalni pas, ki sicer opozarja na to, kako pravilno ustvariti reševalni pas, ni bil navdušen nad videnim in sitaucijo sledeče komentiral: "Nov primer neumnega ... Krajša zapora gorenjske avtoceste danes popoldne je spet pokazala, kako zelo se nekateri ne zavedajo nevarnega početja. NEVARNO, NEUMNO. Na avtocesti NE ZAPUŠČAJTE VOZIL, sploh pa se NE SPREHAJAJTE PO VOZIŠČU."

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec