A. B. | 22. 3. 2023, 07:35
Babu je v Sloveniji ustvaril pravljico: Ljubljančani so ga vzljubili kot dostavljalca, zdaj diši iz njegove kuhinje
Njegova zgodba je navdihujoča, saj dokazuje, da je za vse v življenju potreben le ščepec ljubezni. Preberite si o njegovi poti do uspeha in o tem, kako je postal priljubljen kuhar in lastnik restavracije v središču Slovenije.
Babu je svojo prvo dostavo opravil 31. decembra 2020. Kot pravi, je bila na srečo le knjiga in ne kakšna vroča jed, saj je potreboval 45 minut, da je najprej našel knjigarno, nato pa se je še nekajkrat izgubil na poti do uporabnika. K sreči je ljubljanske ulice zelo hitro dobro spoznal in nato naše uporabnike navduševal s svojo iznajdljivostjo in prijaznostjo, so zapisali na Woltu, kjer je Babu znan kot eden najbolje ocenjenih dostavljalcev.
A ne le dostavljalcev, danes je Babu ponosen lastnik restavracije z azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo je odprl aprila lani, na Woltu pa ima neverjetno oceno 9,2.
Bangladeški kuhar, ki celotni Ljubljani riše nasmeške na obraze
Babu je odraščal v Bangladešu, v Slovenijo je prišel 25. maja 2012. Govori 5 jezikov; bengalsko, urdujsko, hindijsko, angleško, z nasmehom pa na koncu doda v slovenščini in malo slovensko. Preden je postal dostavljalec, se je preizkusil v službi peka v pekarni, pralca posode, pomočnika kuharja in to, kar počne najraje, v službi kuharja. V vseh vlogah, v katerih se je znašel, je vedno imel pozitiven odnos do dela in dal vse od sebe. "To se seveda vidi, saj ga restavracije in stranke pogrešajo," pravijo na Woltu.
V dobrem letu in pol je opravil skoraj 9.000 dostav. Naučil se je vseh bližnjic in začel dostavljati brez navigacije.
"Ni pa navduševal samo s svojo hitro iznajdljivostjo, Ljubljančane je okužil z dobro voljo in jim lepšal dneve," poudarjajo pri Woltu.
Želi si spodbuditi tudi druge
Zdajšnjim in bodočim dostavljavcem želi sporočiti, da naj bodo vljudni – tako v restavraciji, ko prevzemajo naročilo, kot takrat, ko ga dostavijo stranki. "Ko sem prišel po naročilo, sem vse vprašal, kako so, saj so tudi oni v službi in pod stresom. Kot dostavljavec si odgovoren za to, kako bodo vsi doživljali Wolt. Kuharji, ki so v svojo hrano dali dobro energijo in ljubezen, ter stranka, ki bo to ljubezen v hrani tudi okusila, če seveda nisi uničil dostave s svojo slabo energijo," je povedal.
Babu je izvrsten primer, kako lahko s pozitivnim pristopom in dobro voljo ustvarjamo življenje, kot si ga želimo in na tak način osrečimo ljudi okoli sebe, poudarjajo na Woltu in se pri tem sklicujejo na Babujeve besede: "Na hrano vplivajo vsi – od kuharja do dostavljavca, zato je pomembno, da so vsi v tej verigi pozitivni, saj vse to vpliva na hrano, ki jo stranka na koncu okusi."
Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice