P.M. | 20. 7. 2022, 17:47

(FOTO in VIDEO) Domačini v strahu: dim s Krasa že dosegel Obalo!

Petra Kozomara/Bobo/fotomontaža

n

Medtem ko so razmere zaradi obsežnih požarov na Krasu iz minute v minuto vse bolj dramatične, so se na družbenih medijih začeli oglašati tudi zaskrbljeni Primorci. Kot kaže, imajo kar nekaj razlogov za skrb ...

Na Facebooku se je oglasil prebivalec s primorskega konca in zapisal vprašanje, ki v sebi nosi veliko skrbi.

"Se to v Piranu vidi dim od požara s Krasa," se je vprašal in začudil, številni drugi komentatorji pa so mu nemudoma začeli odgovarjati.

Kot je očitno iz odgovorov, ki so se vsuli pod njegovo objavo, se bolj ali manj vsi sprašujejo, ali se bo požar, ki je zajel Kras, razširil tudi k njim.

Irena Dolinšek

V daljavi se vidi dim ...

Nekateri so zaznali že prve znake, saj kot pravijo, se v daljavi že vidi dim. Ena od komentatork je celo zapisala: "Res je dim iz Opatjega Sela in italijanskega Krasa. Žal se gasilci in domačini že drugi dan še vedno borijo z ognjenimi zublji, tudi vonj po zažganem je prisoten v zraku."

Nekateri so v komentar dodali od daleč posnete fotografije, ki prikazujejo z morja viden dimni oblak, kako se razteza prek nebesne modrine.

Eden od komentatorjev je zapisal, da je s piranske cerkve viden tudi dim iz Italije, medtem ko je uporabnica delila zelo nazorno "dimno fotografijo" iz bližine piranskega skladišča soli.

"Zaradi burje vonja še ni zaznati, je pa kar strašno"

Bralka Petra Kozomara iz Izole medtem pravi, da pri njih piha burja, zato se dima za zdaj ne vonja. Se pa, kot pravi, vidi razsežnost požara. "Zaradi vetra se dim hitro kotali k nam," pravi.

Irena Dolinšek

Na razgledni točki nad Izolo je tudi posnela video, ki prikazuje trenutno sliko na Obali in valeče se dimne oblake.

Bralka Irena Dolinšek pa je za našo spletno stran povedala, da so razmere na Obali res precej zastrašujoče.

Mirela Svetina

"Ko sem se vozila iz Kopra do Izole, se je dim razkadil že skoraj do Pirana, trenutno je že po vsej Obali."

Dim je viden tudi iz Portoroža.

Dim je viden tudi iz Portoroža.

Irena Dolinšek

Ob tem kar težko verjame, da je tisto, kar vidi v daljavi, požarni dim. "Že sama misel na to je strašna," je pretreseno dejala.

Irena Dolinšek

Takole je videti še dimna zavesa nad morjem iz Pirana.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec