Uredništvo | 3. 9. 2024, 17:25

Znani Slovenec v poštnem nabiralniku našel srhljivo sporočilo

Profimedia/Facebook/Boris Krabonja Osebno/fotomontaža

Poveličevanje takšnih stvari se zdi v današnji družbi nesprejemljivo.

Vodja mariborskega humanitarnega društva UP-ornik Boris Krabonja je na Facebooku objavil sporočilo z neonacistično vsebino, ki ga je pričakalo v poštnem nabiralniku in je bilo očitno uperjeno proti njemu. V zapisu, ki ga je objavil je, je dejal, da bi moralo biti vsakršno poveličevanje nacizma in vzbujanje antisemitizma strogo preganjano.

Svoje poslanstvo bo opravljal še naprej

"To me je čakalo v poštenem predalu. Lahko so nekatere stvari 'hec', ampak kakršno koli poveličevanje nacizma in vzbujanja antisemitizma (op.p. tudi ostalih oblik sovraštva) bi moralo biti v naši družbi 21. stoletja strogo preganjano, pa ni," je zapisal Krabonja.

"Kot učitelj, kot človek in kot humanist bom opravljal svoje delo naprej, to je moje poslanstvo, tudi za ceno še česa hujšega," je dodal. Nad pismom, ki vsebuje antisemitistično zmerljivko "židoljub", nacistični pozdrav, ki so ga uporabljali v Hitlerjevi Nemčiji, svastiko ter števili 14 in 88, ki ju uporabljajo neonacisti, so bili zgroženi številni uporabniki, tovrstne izpade sovraštva pa obsojamo tudi v našem uredništvu. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec