Uredništvo | 29. 7. 2024, 16:14

Mariborskemu humanitarnemu društvu UP-ornik naj bi nekdanji član odtujil denar, ki so ga zbrali za upokojence

Predsednik UP-ornika Boris Krabonja je razkril, da odtujenega denarja še vedno ni na računu društva.

Facebook/Društvo UP-ornik

Po navedbah Borisa Krabonje je za nečedno dejanje odgovoren njegov nekdanji učenec.

Oseba, ki je po navedbah predsednika humanitarnega društva UP-ornik Borisa Krabonje društvu odtujila denar, odtujenega še vedno ni vrnila, je na Facebooku sporočil Krabonja. Kot smo poročali, je znani mariborski humanitarec novico o neljubem dogodku v začetku meseca sporočil na Facebooku, kjer je razkril, da je bilo društvu odtujenih 1400 evrov zbranega denarja. Že takrat je pojasnil, da je zadevo predal tudi policiji.

"Kljub večkratnim pozivom in policijski prijavi Bit Jug ni vrnil UP-ornikovega denarja ... počasi mi pojenja potrpljenje in sit sem nenehnih izgovorov," je na Facebooku zapisal Krabonja. "Ne vem, kaj ni jasno. Denar je namenjen revnim upokojencem, ne pa neodgovornemu mulcu," je zaključil.

Če bo treba, bo sredstva vrnil sam

Odtujeni denar sta po navedbah Krabonje za društvo UP-ornik z dvema prireditvama zbrala raper Darko Nikolovski in Renato Volker, namenjen pa je bil najrevnejšim upokojencem. Mariborski humanitarec je v objavi z začetka meseca vso odgovornost za neljubi dogodek prevzel nase in zatrdil, da bo on tisti, ki bo vrnil odtujeni denar, če se zadeva ne reši v prid društva, tako da bodo zbrana sredstva dosegla svoj namen.

"Kaj takega od nekoga, ki sem mu bil celo razrednik, res nisem pričakoval," je takrat med drugim zapisal Krabonja, ki je sicer profesor zgodovine na mariborski srednji ekonomski šoli. Objavo je kasneje izbrisal in v pojasnilu dejal: "Vsem vam se iskreno opravičujem, da sem moral javno urejati zadeve, ki so nečedne in ne sodijo v zgodbo UP-ornika."

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković