Uredništvo | 29. 8. 2024, 15:00

Vodja mariborske humanitarne organizacije, ki so ji ukradli zbrani denar: "Očitno živim v družbi, kjer je kraja dovoljena ... "

Facebook/Društvo UP-ornik

Boris Krabonja je razkril, da se v treh mesecih od odtujitve dobrodelnih finančnih sredstev ni še nič premaknilo.

O neljubem dogodku v znanem mariborskem humanitarnem društvu UP-ornik, ki ga vodi Boris Krabonja, smo že poročali. Pred nekaj meseci naj bi po besedah Krabonje nekdanji član društva Adrijan Islamaj oziroma Bit Jug organizaciji odtujil denar, ki so ga za tiste, ki sredstva najbolj potrebujejo, zbrali dveh svojih dobrodelnih dogodkih.

Denarja niso dobili nazaj

Kljub temu, da so dogodek prijavili policiji, pa se, kot je v objavi na Facebooku namignil Krabonja, očitno do danes ni nič premaknilo. "Minilo je tri mesece od kar je Bit Jug (Adrijan Islamaj) UP-orniku odtujil 1400 evrov. Tega denarja nismo dobili nazaj. Tudi policija se ne gane, ali drugače povedano... enostavno nič ne morem narediti, da pridem do tega denarja," je zapisal znani humanitarec.

"Očitno živim v družbi, kjer je kraja dovoljena ali celo zaželjena. Ta osebek se prosto sprehaja in ne samo to, celo grozi oziroma izsiljuje," je zaključil v objavi. 

Facebook/Društvo UP-ornik

Osebi, ki naj bi to storila, je bil razrednik

Krabonja je v eni od svojih objav iz začetka julija razkril, da je bil denar namenjen najrevnejšim upokojencem, zbrala pa sta ga raper Darko Nikolovski in Renato Volker. Takrat je zatrdil tudi, da bo on tisti, ki bo UP-orniku vrnil odtujeni denar, če se zadeva ne razreši v prid društva. 

"Kaj takega od nekoga, ki sem mu bil celo razrednik, res nisem pričakoval," je v svoji julijski objavi še zapisal Krabonja, ki je sicer profesor zgodovine na mariborski srednji ekonomski šoli. 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković