Uredništvo | 29. 5. 2024, 08:49

Na Nova24TV poteka kriminalistična preiskava: direktorju Borisu Tomašiču zasegli računalnik in telefon

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na novico se je že burno odzval predsednik stranke SDS Janez Janša.

Direktor televizijske hiše Nova24TV Boris Tomašič je na omrežju X  sporočil, da pri njih poteka policijska preiskava.

Po njegovih besedah naj bi bila "razlog prijava v politične namene zlorabljene preiskovalne komisije". V objavi je zapisal, da mu bodo zasegli telefon in računalnik, nato pa to povezal z bližajočimi se evropskimi volitvami, ki bodo potekale 9. junija. "Naključje? Zagotovo ne," je prepričan. Na listi stranke SDS sicer kandidira tudi njegova hčerka Zala Tomašič.

Janez Janša se je na novico ostro odzval

Na novico, da na televiziji Nova24TV in pri Borisu Tomašiču doma poteka policijska preiskava, se je na omrežju X odzval tudi prvak stranke SDS Janez Janša, ki je objavo začel s klicaji. "Golobova policija pravkar v raciji na Nova24TV in pri Borisu Tomašiču doma," je zapisal Janša. "Zaplembe računalnikov, telefonov in podobno 10 dni pred volitvami v evropski parlament."

"Si predstavljate hrup, če bi policija pod kakršnim koli izgovorom izvedla preiskave na POP TV 14. aprila 2022?" je vprašal v svoji objavi.

Preiskave tudi na Telekomu Slovenije

Več medijev sicer poroča, da kriminalisti opravljajo povezane hišne preiskave tudi na Telekomu Slovenije, kjer naj bi neuradno preiskovali prav posle s televizijo Nova24TV

Vhod v državno telekomunikacijsko podjetje naj bi bil zaprt, zaposleni pa naj ne bi imeli vstopa. Preiskavo vodi Policijska uprava (PU) Ljubljana, poroča portal Necenzurirano.

Aleksandra Saša Prelesnik

Potek kriminalistične preiskave potrdili tudi policisti

Na PU Ljubljana so medtem potrdili, da na podlagi odredb pristojnega sodišča in pod usmerjanjem Specializiranega državnega tožilstva v zvezi s kaznivim dejanjem s področja gospodarske kriminalitete opravljajo več hišnih preiskav.

"Izvaja več operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav," so pojasnili in dodali, da več informacij zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec