L. PA. | 23. 10. 2024, 13:21

Ste naveličani sendvičev na avtocesti? Na Primorki bo od zdaj za lakoto skrbela znana veriga …

Bor Slana/Bobo

Restavracija naj bi se odprla v drugi polovici decembra.

Po petih letih se bo v Sloveniji znova odprla poslovalnica Burger Kinga, poroča Forbes Slovenija. Nazadnje je bil Burger King v ljubljanskem Cityparku, zdaj pa bo na počivališču Lom 2 na primorski avtocesti proti Kopru, kjer bo delovala skupaj z obstoječo restavracijo Marche.

Marche oziroma francoska potovalna in gostinska skupina Lagardere Travel Retail, v Sloveniji najbolj znana po restavracijah na avtocestnih postajališčih, bo po novem tudi lastnik franšize. Ali bodo Burger King odprli še na kakšni drugi lokaciji, za zdaj še ni znano.

Družba Lagardere Travel Retail ima skupno okoli 150 lokalov in 1.700 zaposlenih, od tega v Sloveniji 148. Pri nas je najbolj znan po restavracijah na počivališčih ob avtocestah, v tujini pa deluje pod različnimi blagovnimi znamkami, kot so Palavrion Grill & Bar, Mövenpick Restaurants, White Monkey ali Cindy’s Diner. Na slovenskem trgu je od leta 2005, njegove restavracije so na 17 lokacijah.

Restavracija naj bi se odprla v drugi polovici decembra, zasnova pa bo podobna kot na Hrvaškem. Tam v okviru Marcheja prav tako deluje Burger King na počivališču Draganić jug ter v centru Arena v Zagrebu. Trenutno iščejo večje število delavcev, od vodje enote do vodje izmene, delavce v kuhinji in pomožne delavce.

Morda vas zanima tudi:

Burger King sicer velja za drugo največjo verigo s hitro prehrano na svetu, takoj za McDonald’som. Skupno ima po svetu več kot 18.000 restavracij v 100 državah. Večina jih deluje po franšiznem sistemu, ki ga je uvedel že leta 1959. Na globalni ravni je lani ustvaril 27 milijard dolarjev prihodkov.

V ljubljanskem Cityparku je deloval med letoma 2011 in 2019. Zdaj se bo na slovenskem trgu pridružila McDonald’su, ki je v Sloveniji prisoten že 31 let, in najbolj znani verigi ocvrtih perutničk KFC, piše Forbes Slovenija. V Sloveniji sta bili pred dvema desetletjema krajši čas še verigi Dairy Queen in Quick.

Novo na Metroplay: Težava, s katero se soočajo številni, ima rešitev: "Pacient že zvečer lahko normalno funkcionira"